Minne katosi mysteerinainen?

Esityksessä käsitellään haikeita tunteina, iloa ja kaipuuta. Musiikkinäytelmä on silti myös täynnä vauhtia ja jännitystä sekä iloisia hetkiä. Kuvassa laulua johdattaa Raija Vaaleri.

Viime viikon ajan Pälkäneen Musiikkiteatteri on ollut kiertueella ympäri seudun estradeita.  Kuohijoen Veparilla, Luopioisten Seurantalolla, Rautajärven Rautahovilla ja Laitikkalan Seurantalolla saatiin nauttia jännittävästä ja tunteet liikkeelle laittavasta musiikkinäytelmästä Matkalaukku. Näytelmä sai ensi-iltansa jo viime helmikuussa, mutta Musiikkiteatterin opettajan Pasi Revon idean innoittamana esityksiä päätettiin jatkaa vielä tulevana kesänä teatterikiertueella.

Kesäkiertueelle lähteneen musiikkinäytelmän ympärille oli koottu myös paljon muutakin hauskaa ohjelmaa: kisailuja, musiikkiesityksiä ja näytelmän jälkeen vielä iltatanssit.

– On mukava fiilis, vastaanotto on ollut niin hyvä kaikkialla. On ollut hauska nähdä näitä erilaisia tiloja ympäri Pälkänettä, hienoja paikkoja. Rautahovikin on laitettu täällä uuteen uskoon, Pasi Repo kehuu Rautajärven Rautahovia, joka on saanut uutta maalia pintaansa.

Tapahtuman tarkoituksena oli  saada myös paikalliset mukaan esiintymään. Rautajärvellä lavalle saatiin Anna-Maija Vuorinen laulamaan komeasti kappale Moskovan valot.

– Mahtavaa että Anna-Maija Vuorinenkin tuli mukaan esiintymään, juuri tällaista haimmekin, iloitsi Pasi Repo, joka säesti Vuorisen esitystä kitaralla. Kun päivän kilpailujen voittajat oli palkittu, koitti illan odotettu musiikkinäytelmä Matkalaukku.

 

Matkalaukku täynnä lahjakkuutta

Jännitystä, romantiikkaa, iloa ja surua täynnä oleva musiikkinäytelmä Matkalaukku rakentuu hotelliin unohdetun matkalaukun ympärille. Laukusta löydetyn päiväkirjan avulla hotellin henkilökunta pääsee tutustumaan nuoren Helenan (Marja-Liisa Suomalainen) seikkailuihin Pariisissa, jonne hänet vei nuoruuden rakkaus.

Ajan myötä Helena saa  kokea, kuinka elämä Pariisissakaan ei  ole aina ruusuista, sillä Suomeen jääneet ystävät ja perhe eivät niin vain unohdu. Seikkalu menneisyydessä ja Helenan muistoissa saa lopulta ratkaisunsa nykyhetkessä kun matkalaukun omistaja löytyy ja kaikki mysteerit selkenevät.

Vaikka näytelmässä käsitellään haikeita asioita, on näytelmä on maustettu hyvällä huumorilla ja ilon täyteisillä hetkillä. Näyttelijöiden upeat roolisuoritukset saivat myös jatkuvasti hymyn kareilemaan kasvoilla. Lauluesitykset ovat niin taidokkaita, sielukkuutta ja tunnetta täynnä, että ilo ja riemu täyttävät mielen: tällainen määrä lahjakkuutta Matkalaukussa!

 

Mysteerinaisen salaisuutta ovat selvittämässä hotellin henkilökunnan nuoret neitokaiset (Elina Wallgren ja Eveliina Virtanen).