Kukkian kesän sisältörikkaus esille

 

Yrittäjät sijoittivat Kukkian Kesä -infotaulun myös Luopioisten kirkonkylälle torin kupeeseen jo aiemmin toteutetun palveluhakemistotaulun viereen.

Luopioisten Yrittäjät panivat toimeksi ja ottivat käyttöön Holjassa olevan P-paikan opastustarkoituksiin. Paikalla on ollut Luopioisten kunnan aikana opastetaulu, joka Luopioisten ja Pälkäneen kuntien yhdistyessä on poistettu ja jonka tilalle ei ole aikaisemmin tuotu päivitettyä taulua.

Alueella on Pirkanmaan jätehuollon jätepiste, mutta muutoin P-alue on jäänyt vaille käyttöä, joten Luopioisten Yrittäjät haki Pirkanmaan ELY-keskukselta luvan uuden opastetaulun pystyttämiseen.

Liikuttaessa missä tahansa Suomessa on helppo huomata, että maanteiden varsilla olevat kuntien opastetaulut eivät yleisestikään ole kovin hyvässä kunnossa. Tauluja on poistettu tai jätetty ylläpitämättä muun muassa kuntaliitosten seurauksena. Kehitykseen on vaikuttanut myös teknologian kehitys navigaattoreineen ja erilaisine nettipalveluineen, mikä on vähentänyt ainakin katuja esittävien opastetaulujen tarvetta. Niinpä perinteiset infotaulut on monessa paikassa korvattu erilaisilla tapahtumien mainostauluilla. Tälle linjalle lähti myös Luopioisten Yrittäjät toteuttamalla Kukkian Kesä –teeman alle alueen kesäkohteita esittelevän infotaulun.

 

Tauluissa käytännöllistä tietoa

Kukkian Kesä-taulu esittelee Kukkian tienoon kesän ajankohtaista palvelutarjontaa. Tarjonta on kuitenkin niin suuri, että kaikenkattavaa tapahtumaesittelyä ei yhden taulun puitteissa ole mahdollista toteuttaa. Niinpä tavoitteena on ollut tuoda esille erilaisia kohteita ja toisaalta sellaisia, joiden avulla alueen eri osat ympäri Kukkia-järveä tulisivat esille.

Kukkian Kesä -infotaulussa kohteet on sijoitettu Kukkia-järveä kuvaavan Pirjo Kukkosen maalauksen ympärille. Taulu sisältää tietoa vakiintuneista kesätapahtumista ja etenkin kesäkahviloista, joiden esille laittamista on toivottu sen takia, että alueella liikkuu paljon turisteja esimerkiksi sunnuntaisin, jolloin muu palvelutarjonta on vähäisempää.

Holjan P-alueelle sijoitettu opastetaulu on vielä viimeistelyn alla. Taulua täydennetään ainakin Tervetuloa Kukkialle –otsikolla sekä taulun alapuolelle sijoitettavalla ilmoitusosalla, johon kuka tahansa voi kiinnittää oman tapahtumailmoituksensa. Samoin Holjan P-paikalle osoittavat tienvarsiopasteet ovat vielä huputettuja, koska huppujen poisto odottaa vielä ELY-keskuksen erillistä päätöstä.