Robin Hood tarjoaa laadukasta viihdettä kaikenikäisille

 

Veli-Tuck (Eemeli Saarela) vihkii Robin Hoodin (Carola Hakola) ja Marian-neidon (Venla Heinimaa).

Nottinghamin sheriffi on korkea-arvoinen herra. Niin hyvin arvonsa tunteva, että Kangasalan kesäteatterilla penkkirivistöt ensi-illassa täyttänyt väki nousi seisomaan, kun vatsakas lainvartija astui näyttämölle. Tähän tosin tarvittiin sheriffin käskyläisen varsin suorasukainen komennus.

Sheriffi (Juhani Karppila) apulaisineen kerää alamaisiltaan sakseilta kohtuuttomia veroja. Kiskurin toimia vastustava Sherwoodin metsän iloinen joukko Robin Hoodin (Carola Hakola) johdolla kääntää asetelman päälaelleen varastamalla rikkailta ja palauttamalla verorahoja takaisin köyhille.

Rakkauttakin taistelujen sekaan saadaan ympättyä, kun Marian-neito (Venla Heinimaa) lähtee jäljittämään mielitiettyään. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Rakastavaiset saavat toisensa, paha palkkansa.

 

Koko illan esitys

Kangasalan Pikkuteatterin nuorimmaiset, 7–13-vuotiaat näyttelijät ohjaaja Mika Eerolan johdolla ovat tehneet valtavan työn valmistaessaan täksi kesäksi Robin Hood -näytelmän. Lopputuloksena on hieno, kaikkinensa puolitoista tuntia kestävä koko illan esitys.

– Täällä harjoiteltiin monesti tuulessa ja tuiskussa, ensi-illan esittelysanat lausunut Timo Kahilainen muistutti tavallista hankalammista olosuhteista.

Pienelle pääsymaksulle, kuudelle eurolle, saa vastineeksi laadukasta osaamista ja näyttelemisen riemua.

Kari Rentolan käsikirjoituksen huumori puree niin, että katsomossa nauretaan ja nautitaan.

Elävä musiikki myötäilee hienosti näyttämön tapahtumia. Rummutus tihentää jännitystä takaa-ajokohtauksissa ja kaksintaisteluissa, kosketinsoittimet jousiammuntakisoissa. Marianin äidin (Noora Lahtinen) koskettavan kaunis ääni pääsee oikeuksiinsa soololauluosuuksissa.

 

Mainioita hahmoja

Pikkuteatterin Robin Hood -näytelmä sisältää paljon vauhdikkaita takaa-ajoja ja taisteluita. Robin Hood ja Pikku-John (Toivo Lahtinen) käyvät näyttävän keppitaistelun, Robin Hoodin ja Marianin välisessä ottelussa aseina ovat miekat.

Kun Robin Hood kohtaa veli-Tuckin (Eemeli Saarela), kilpien virkaa hoitavat hauskasti auton pölykapselit.

Munkkimies ja sheriffi taas mätkivät toisiaan ”lihakimpaleella” ja ”lenkkimakkaroilla”. Tämä kaksikko, olueen menevä munkki ja ruoalle perso sheriffi, heittäytyy rooleihinsa täysillä.

Heidi Jaakkola on puvustanut näyttelijät harkiten ja ajan henkeen sopivasti. Marian näyttää hienolta  neidolta, Robin Hood uljaalta ritarilta. Alma, sheriffin vaimo (Anniina Vänskä) ja hänen puolisonsa koreilevine pukuineen ovat näyttämön väriläiskiä.

Kesäteatterin avara näyttämö tulee kokonaisuudessaan hyödynnettyä varsinkin takaa-ajokohtauksissa.  Näyttämön laajuus aiheuttaa samalla sen, että osa tilanteista voi jäädä huomaamatta, jos pysähtyy seuraamaan pidemmäksi ajaksi joidenkin tiettyjen hahmojen toimia kaikkien näyttelijöiden ollessa lavalla yhtaikaa.

Näytelmä sopii kaikenikäisille. Kaikkein pienimmille katsojille sen pitkälti kolmatta tuntia kestävä kokonaisuus väliaika mukaan luettuna voi olla loppuvaiheessa jo jaksamisen äärirajoilla.

Näytökset ke 2.7 klo 14, pe 4.7 klo 18, la 5.7 klo 14 ja su 6.7 klo 14.