Alatalon arviosta unohtui ydin

Keskustan kansanedustaja Mikko Alatalo arvioi kirjoituksessaan 25. kesäkuuta, että Tampereen ratikka on poliittinen lehmänkauppa ja gryndaushanke. Arviosta unohtui ydin. Tampereen edellinen kokoomusjohtoinen valtakoalitio, jossa myös Keskusta oli mukana, koplasi yhteen kaksi liikenteellisesti tarpeetonta suurhanketta.
Ratikkaa lupailemalla muun muassa Vihreät saatiin houkuteltua kannattamaan Tampereen rantaväylän tunnelia.

Tunnelihankkeen jo hyväksytylle yli 60 miljoonan valtionosuudelle olisi ollut kipeästi käyttöä esimerkiksi olemassa olevan tieverkon kunnossapidossa. Huoli maakunnan tiestön kunnosta ei mieltä painanut, kun Tampereen Keskustan kaikki valtuutetut äänestivät
tunnelin rakentamisen puolesta. Tunnelin rakentaminen rohmuaa rahat, ei suinkaan vuosia kestävä ratikan suunnittelu.

Päätöstä ratikan rakentamisesta ei ole tehty. Nyt on vasta päätetty jatkaa suunnittelua.

Tampereen Perussuomalainen valtuustoryhmä on johdonmukaisesti vastustanut tunneli- ja ratikkahankkeita sekä niihin liittyneitä lehmänkauppoja ja gryndaushankkeita. Ei vain puheissa, vaan myös päätöksiä tehtäessä.

Aarne Raevaara
valtuutettu (PS)
Tampere