Äitien ja tyttärien yhteinen suosikki

– Joel olisi halunnut Cheekin synttäreilleen. Artistilla taitaa kuitenkin olla sen verran kiireitä, että ajattelimme tulla tänne häntä katsomaan, nokialainen Marika Svärd nauraa.

Hänen poikansa Joelin neljävuotissyntymäpäiviä vietetään ensi viikolla. Ennenaikainen syntymäpäivälahja oli sekä pojan että äidin mieleen.

– Me molemmat tykkäämme Cheekistä, Joel ehkä vielä enemmän.

Nokialaispoika ei ollut ainoa alle kouluikäinen Cheekin keikalla, sillä Kirkastusjuhlat tarjoavat harvinaisen tilaisuuden nähdä idoli ikärajattomalla keikalla ja turvallisissa puitteissa.

Hieman vanhemmat Cheek-fanit taistelivat eturivin paikoista päästäkseen kokemaan hurmoksen aidoimmillaan. Innokkaimmat asettuivat porttien taakse jo ennen kuin ne suljettiin päiväjuhlien jälkeen.

Ennen Cheekiä esiintynyt Stig sai nauttia tavallista nuoremmasta ja innokkaammasta kuulijakunnasta, kun teinit rynnistivät varaamaan parhaat paikat.

– Aivan mahtava keikka. Kaiken vaivan, jonotuksen ja hikoilun arvoista. Cheek soitti kaikki biisit, jotka halusimmekin kuulla, eturivin parhaat paikat miehittäneet Karoliina Taipale, Kati Heinikorpi ja Iida Timperi huokailivat hikisenä keikan päätteeksi.

Tamperelainen Taipale, 16, sastamalalainen Heinikorpi, 16, ja pälkäneläinen Timperi, 14, varasivat paikkansa portilla puolitoista tuntia ennen kuin ne aukesivat.

– Kyllä me Stigistäkin tykättiin.

Kansaa villitsevä räppäri on monen sukupolven mieleen.

– Pakkohan se oli tulla Cheek kokemaan, kun hän esiintyy näin lähellä, keikkapaidan muistoksi hankkinut aitoolainen Hannele Lehtonen sanoo.

Cheek ei nostattanut aivan samanlaista hysteriaa kuin vuosi sitten. Tungos Rokkiliiterissä pysyi kohtuullisena, eikä ulos saakka ulottunut yleisömeri pakkautunut mellakka-aitoja vasten.

Väkeä mahtui sisälle tavallista enemmän, koska katsojia oli kahdessa kerroksessa: moni pieni Cheek-fani seurasi esikuvaansa isän tai äidin harteilla.