Ämmätsässä yhteislauluilta

Tuomo Nisula laulattaa väkeä Ämmätsässä.

Ämmätsässä vietetään karjatalouskesää. Teema on kasvanut maitolaiturin ympärille.

Kauppa-auton odotuspaikkana ja kyläläisten kohtauspaikkana palvelevan maitolaiturin rakensi kylätalon pihalle Ämmätsän kesäasukas Asko Kurki. Matti Kotamäki teki siihen komean pärekaton.

Laiturin innoittamana kylätalolle koottiin kesäksi esille maitotonkkia, separaattoreita, vanhoja maidonkäsittelyvälineitä, maitopusseja ja muuta teemaan sopivaa rekvisiittaa. Näyttely on vetänyt runsaasti vieraita kotikylää ja mökkirantoja kauempaakin.

Sunnuntaina kylätalolla vietetään yhteislauluiltaa, jossa lauletaan karjatalouskesän hengessä muun muassa vanhoja koululauluja. Laulattajana toimii Kangasalla asustava Ämmätsän koulun entinen opettaja Tuomo Nisula.

Hän oli aikanaan kylälle virtaa tuonut kulttuuripersoona, joka veti kuoroja ja nuorten kerhoja, joiden kokoontumiset jatkuvat edelleen entisten nuorten kerhossa. Nisula on nykyisin Ämmätsän kesäasukas.

Ämmätsän yhteislaulutilaisuus alkaa sunnuntaina 13.7. kello 16.