Ruuttakahvee tarjoaa uunituoreet pullat

Liisa Ravantin sunnuntaiaamuna leipomat pullat ovat muodostuneet Sappeen Ruuttakahveen myyyntimenestykseksi. Ja kun kahvi tarjotaan, paperikuppien sijasta, tyylikkään valkoisista posliinikupeista, on kahvilasta vuosien saatossa muodostunut muutaman kyläläisen ja lukuisten vapaa-ajan asukkaiden heinäkuinen kohtaamispaikka. Kesän ensimmäisessä kahvilassa, viime sunnuntaina, ihmiset ryömivät auringonpaisteeseen moniviikkoisesta sateesta, ja Ruuttakahveessakin oli välillä väkeä jonoksi asti.

Kahvilassa on kolme isohkoa pöytää, joiden ympärille ihmiset kokoontuvat kahvia särpimään. Joku puhuu lämpimikseen päivänpolitiikkaa, mutta enin aika käytetään muisteluihin: pöydän kahden  puolen istuvat Markku Damski ja Heikki Suomalainen, jotka työskentelivät 1960-luvulla liikennöitsijä Tauno Ylisen rahastajina. Nyt molemmat ovat eläkkeellä: Markku Tampereen kaupungin liikennelaitokselta ja Heikki Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Vuosien saatossa kahvilassa on myyty monenlaista. Villasukkia kutoivat Sirkka Lindroos ja Seija Toijala. Liisa Knuutin taidekortit ovat tänä kesänäkin ostettavissa telineestä, joka aiemmin palveli Sappeen kaupassa. Ahkerimmin myyntikojun ovat pystyttäneet Höllin pojat Tursolasta. Käsintehtyjen korujen ja pulmapelien myyntitulot ovat avittaneet Mikon, Tommin ja Matin lasketteluharrastusta. Tänä vuonna myynnissä on mm. kahvipusseista tehtyjä koruja ja, uutuutena (poikien vaarin ja tettiläisenä olleen Matin tekemiä) puunkantotelineitä, jotka on testattu ja hyviksi havaittu, jopa Sevettijärvellä.

Ruuttakahvee Sappeessa sunnuntaina 13.7. kello 13-16.