Hyvää ja kaunista

Vanhempien vanhat suosikit ovat tehneet onnistuneen paluun Kirkastusjuhlilla. Viime vuoden voittajiin lukeutui huippukeikan heittänyt J. Karjalainen. Tänä vuonna Kolmas Nainen toisti saman tempun.

Flanellipaitaan pukeutuneen Pauli Hanhiniemen ulkomuoto ja bändin rouhea soundi toivat 2010-luvulle tuulahduksen grungeaikakautta. Vuosikymmenten jälkeen myös Hanhiniemen upeat sanoitukset aukesivat uudella tavalla.

Isovanhempien suosikkien paluu Kirkastusjuhlille ei ole onnistunut yhtä hyvin. Jussi Raittisen ja Pepe Willbergin tähdittämä sunnuntainen nostalgiailta ei lähtenyt lentoon. Tunnelma hiipui, kun Cheekin ja Stigin liikkeelle laittama nuori juhlakansa oli saanut odottamansa.

Lauantaina ja maanantaina bileiden kaaren rakentaminen onnistui paremmin. Takavuosina lauantain päätösesiintyjäksi säästetylle Sannille ja juuri ennen Apulantaa soittaneelle Santa Cruzille olisi osoitettu epäkiitollinen avausartistin osa. Silloin suuri osa yleisöstä ei olisi nähnyt nuoria, tuoreita ja energisiä bändejä.

Tehokkaimpia tunnelman nostattajia olivat rock- että iskelmäkansaa yhdistävät kaiken kansan artistit. Jäähallisarjaan siirtyneen Juha Tapion Springsteen-iskelmiä hoilasivat sulassa sovussa kaikenikäiset juhlijat. Suvi Teräsniska veti Rokkiliiteriin jokseenkin yhtä sankan yleisömeren kuin Jenni Vartiainenkin. Kake Randelin ja Neljänsuora täyttivät Juhlatalon tiiviimmin kuin Indica, Jonna Tervomaa tai Jussi Raittinen.

Santa Cruz toi Kirkastukseen ripauksen 1990-luvun hevimeininkiä.