Matkaajalta eivät laulut lopu

Lottalaulajaisissa laulu on pääosassa.

Laulut ovat kautta aikojen tahdittaneet matkantekoa enemmän tai vähemmän, on se sitten ollut marssimista, ratsastamista, ajamista tai seilaamista.

Nuijantalossa Pälkäne-viikon tiistaina 22.7. kello 18.30 vietettävin Lottalaulajaisten teema on tällä kertaa matka ja sen mukaisesti laulut kertovat erilaisista matkaajista kansanlaulujen hiljaisista kulkurien kuninkaaseen, erilaisista matkaamistavoista – maalla vaellellen, merellä 3/4-tahdissa seilaten, ilmassa kaarrellen – erilaisista maisemista matkan varrella sekä erilaisista kotiin jääneistä ja kotiin palanneista.

Lottalaulajaisia on vietetty Pälkäneen Lotta Svärd -yhdistyksen ja pälkäneläisen lottatyön muistoksi jo toista kymmentä kertaa. Ideana on kokoontua yhteen laulamaan samaan tapaan kuin lotatkin olisivat voineet tehdä vapaahetkinään tai iltamissa. Väliajalla palveleva maanpuolustusnaisten lottakanttiini muistuttaa sekin omalta osaltaan lottien työstä.

Tilaisuuden järjestävät Pälkäneen Maanpuolustusnaiset ja heitä avustaa esilaulajana toimiva Korsukööri.