15. kerralla tavoitteena 30 000 euron raja

Jaakko Pesola tunnelmoi jälleen tämänvuotisessa August Rockissa.

Kuohijoen August Rock järjestetään 15. kertaa lauantaina 2.8..

Aslak & The Eskimos-klubin kahdella lavalla esiintyy illan aikana kahdeksan erityylistä kokoonpanoa eri puolilta Suomea. Yläkerran stagella illan huipentavat totuttuun tapaan Kuohijoen omat bändit Distained ja Passion, jonka 30-vuotisjuhlakeikan ympärille kyläfestari vuonna 2000 rakentui. Tänä vuonna vietetään siis ”susiveljien” 45-vuotistaiteilijajuhlaa.

Lisäksi yläkerran suuremmalla lavalla esiintyvät Rocote ja VHG. Alakerran tunnelmallisella klubilla soittavat Grazy Mama & The Sidekicks, The Men, Jaakko Pesola ja EFU.

Puolet karkelon esiintyjistä on ollut mukana jo edellisvuosina, puolet on uusia tuttavuuksia. Niiden houkutteleminen ei ole vaikeaa, sillä legendaarisen maineen saaneeseen karkeloon olisi tulossa enemmän soittajia kuin iltaan saadaan sovitettua.

August Rock on hyväntekeväisyysfestivaali, jonka pääsylipputulot on alusta asti luovutettu lyhentämättöminä TAYS:n lastenpsykiatrian klinikalle. 14 vuoden aikana joululahjarahaa on kerätty 26 487 euroa. 30 000 euron rajapyykin rikkoo 352. tämänvuotiselle festarille myytävä lippu.

Viime vuonna August Rock teki uuden yleisöennätyksensä. Paikalle saapui 429 pääsylipun lunastanutta kuulijaa. Yhdessä talkooväen ja soittajien kanssa paikalla oli 496 henkeä.

Sekä soittajien että talkooväen haalimisessa on auttaa muusikoiden.net -nettiyhteisö. Sekä lavalla että sen takana tehdään talkoita hyvän asian puolesta: palkkioita ei makseta, vaan kaikki lipputulot lahjoitetaan lapsipotilaiden iloksi.

Aslak & The Eskimos -klubin ovet aukeavat lauantaina 2.8. kello 18.30, ja yleisön osalta juhlat päättyvät kello 02.