Rantajazz romuttaa ennakkoluuloja

Jari Pekkinen tulkitsi Olavi Virran vanhoja elokuvasävelmiä.

Sydän-Hämeen suvessa soi viikonloppuisin elävä musiikki. Paikallisten ravintoloiden ja perinteisten tanssilavojen tarjontaa täydentävät monenlaiset ulkoilmatapahtumat.

Heinäkuun viimeisinä viikonloppuina tuntuu, että musiikki kantautuu joka niemestä ja notkelmasta. Viime viikonlopun kohokohtiin kuului kymmenettä kertaa järjestetty Kuhmalahden Rantajazz, tulevana sunnuntaina musiikin ystävät kokoontuvat Saarikyliin kuulemaan, millaisia kokoonpanoja Heikki Salo on täksi vuodeksi Myllyrockiin keksinyt ja koonnut.

Rantajazz jouduttiin viimevuotiseen tapaan siirtämään Siuronsalmen laiturilta rantasaunan terassille, kun uhkaavat ukkospilvet jyrähtelivät iltapäivällä äänentoistoa rakennettaessa. Siirto vei osan tapahtuman omaleimaisesta lumosta, sillä laituri on ainutlaatuinen esiintymislava, josta soitto kantautuu kesäillassa pitkin Längelmäveden aaltoja.

Rantajazzissa tänä vuonna esiintyneellä reilun kymmenen hengen kokoonpanolla oli vaikeuksia mahtua terassille. Tamperelainen HT-Swing band ratkaisi ongelman niin, että basisti ja viihteellisissä numeroissa vuorotelleet solistit Jari Pekkinen ja Sarianna Tammilehto astuivat yleisön eteen.

HT-Swing band operoi jazzin ja Sinatra-swingin välimaastossa. Yhtye esitti makupaloja Olavi Virta -teemasta, josta on luvassa levy ja konsertteja isoissa saleissa.

Bändi on sovittanut isolle orkesterille Olavi Virran 1950- ja 1960-luvun elokuvasävelmiä. Soittajien osaaminen pääsi oikeuksiinsa foxtroteista, begueneista, samboista, cha-chaista ja mamboista tehdyissä jazz-sovituksissa.

Maksuton Rantajazz keräsi toista sataa kuulijaa. Kuhmalahtelaisten lisäksi kesäisen konserttiaarteen ovat keksineet musiikin ystävät eri puolilta Sydän-Hämettä. Myös seudun kesämökeiltä ja venereiteiltä osattiin lauantai-iltana suunnata Siuronsalmelle.

Rantajazz on kymmenen vuoden aikana romuttanut tehokkaasti ennakkoluuloja vaikeasta jazzista. HT-Swing band jatkoi onnistuneesti samalla linjalla: viihdyttävä, ajaton ja jopa tanssittava musiikki upposi kaikenikäisiin kuulijoihin.