Unikeko kastettiin Kuohijoella

Unikeko saapuu.

Unikeon päivästä on Kuohijoella muodostunut perinteinen kulttuuripäivä. Tänä vuonna sitä vietettiin lauantaina heinäkuun 26. päivänä. Jo vähää ennen kello yhdeksää sillalle alkoi kerääntyä juhlayleisöä, olihan kyseessä 30. unikeon juhla Kuohijoella. Juhlanaikoinaan lanseerasi nyt jo edesmennyt Lea Tervaniemi.

Aluksi oli  vuorossa juhlakalun odottaminen. Arvuuteltiin kuka mahtaa olla Unikeko tänä vuonna. Sitä juontaja ei paljastanut, vaikka moni sitä tiedusteli. Jännitys vain tiivistyi, kun alkoi kuulua paloauton ääntä. Paloauto Paavohan se siellä soitteli, tuttua pipaa-piipaa- piipaa. Pian  Paavo ajoikin sillalle, mutta kaikkien pettymykseksi sen mukana ei ollutkaan Unikekoa.

Hetken kuluttua Unikeko saapui. Kylän hämmit saattelevat laulaen ja tanssien Unikekoa, mutta vielä ei tiedetty kuka hän on. Laulun ja tanssin säestämänä Unikeko saateltiin laiturille. Vielä tanssin pyörähdykset laiturilla; molskis ja sitten pinnalle. Ipsa Syrjänen-Pöhö oli tämänkertainen juhlien pääorganisaattori. Ja hyvinhän kaikki pelasi. Unikekojärjestön valmennuksella ja isoilla määrärahoilla.

 

Paavo on kylän paloauto 50-luvulta ja se kantaa Paavo Saarisen nimeä.
Keijo Laine paljastui unikekoksi.

Kuka unikeko oikein on?

Unikeko sai suuret suosionosoitukset.  Noustuaan laiturille Unikeko kumarsi yleisölle, mutta vieläkään ei saatu selvää kuka hän oli, ei edes sitä oliko hän mies vaiko nainen? Vaatteetkaan eivät sitä paljastaneet.

Kunnes sitten hämmit  antoivat leveiden hameidensa suojassa  Unikeon riisuutua märistä vaatteistaan ja  pukeutua varsinaiseen juhlapukuun.

Silloin se paljastui. Lähemmän  tarkastelun perusteella ja pienen  epäröinnin jälkeen todettiin, että Laineen

Kekuhan se siinä on. Keijo kertoi, että hän on harjoitellut 10 vuotta tätä tehtävää varten Kansainvälisen Unikekojärjestön valmennuksella ja isoilla määrärahoilla.

Raimo Maurola