Maailman nopeimmat kaasuttavat Kuhmalahdella

Päijälän erikoiskokeen paluu osaksi Suomen MM-rallia tuo rallin kansainväliset ja kotimaiset huiput Kuhmalahdelle tällä viikolla. Viimeksi Päijälän erikoiskoe ajettiin 2000-luvun alkupuolella, mutta nyt myös testipätkänä pitkään toiminut Liehuntien osuus on ympätty mukaan erikoiskokeeseen, jonka kokonaispituus on näin hieman yli 23 kilometriä.

Liehuntiellä ajetaan perjantaina kovaa luvan kanssa. Viime kesänä tuntumaa kurveihin haki Mikko Hirvonen Citroenilla.

Kuhmoisten ja entisen Kuhmalahden kunnan rajamaastossa kulkeva Päijälän pätkä ajetaan perjantaina kahdesti. Vehkajärventien päästä startataan aamupäivällä puoli yhdentoista aikaan erikoiskokeelle 6, ja alkuillasta tieosuus kaasutellaan toistamiseen erikoiskokeena 10 kello 17 alkaen. Erikoiskokeen varrelle on sijoitettu kaikkiaan viisi virallista katselualuetta. Erikoiskokeelle myydään pääsylippuja maastossa käteisellä.

Liehuntie on suljettuna liikenteeltä puoli kahdeksasta aamulla varttia vaille yhdeksään illalla.