FC Kangasalan kosto oli suloinen

FC Kangasalan maali sai pelin aikana olla varsin rauhassa viime viikonlopun kotiottelussa sastamalalaista SW2:sta vastaan. Kotijoukkue otti Kyötikkälässä 16-0-voiton.

FC Kangasalan peli ja pelaajat ovat kypsyneet kauden mittaan. Kuutosdivisioonassa aloittanut uusi nuorten edustusjoukkue antoi tästä mainion esimerkin viime viikonloppuna Kyötikkälässä pelissä sastamalaista Sastamalan Woiman kakkosjoukkuetta vastaan. SW oli voittanut joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen, joka oli myös kauden avauspeli. Tuolloin loppunumerot kirjattiin SW:n hyväksi 3–1, mutta nyt kellossa oli toinen ääni.

Kotijoukkue suorastaan leikitteli vastustajansa kumoon tylyin 16–0-numeroin. Leikittely meni välillä niin pikkunäppäräksi pallon siirtelyksi, että nähtyä suoraviivaisemmalla pelillä kyyti olisi ollut SW:lle vielä koettuakin kylmempää. Avausjaksolla – ja oikeastaan koko ottelussa – vaarallisimmat paikat FC Kangasalan päädyssä loi ampiainen, joka pörräsi maalivahdin harmina. Muuta häiriötä auringonottoon ei juuri tullut, vaikka vieraat jaksoivatkin yrittää kiitettävästi.

Vahvaa kesää pelaava FC Kangasala oli pelannut ennen viime viikonlopun murskajaisia yhdeksän ottelua, joista voittanut neljä ja hävinnyt neljä. Yhdessä pelissä pisteet jaettiin. Käyrä on ollut nouseva: kauden käynnistäneiden kolmen tappion jälkeen FCK on jäänyt pisteittä vain kerran. Tuolloin sarjaa hallitseva IkU jätti kotonaan kangasalalaiset pisteittä 2–0-voitolla.

Tappiot nuori joukkue on ottanut vastaan arvokkaasti; katsojat ovat toistuvasti kiitelleet nuorten pelaajien rauhallista tyyliä. Tämä on luonnollisesti jalostanut FC Kangasalan pelaajien käytöstä entisestään.

– Palaute on sopinut hyvin meidän ideologiaamme, jossa halutaan osoittaa, että monet ennakkoluulot nuorista eivät päde tähän joukkueeseen, valmentaja Tuomas Raatikainen myhäilee.

Uudelle joukkueelle helposti omaksuttavalla ja perinteisellä 4-4-2-taktiikalla pelaava joukkue voi hilata itsensä vielä mukaan kärkikamppailuihin, jos itseluottamus ja peliotteet pysyvät viime viikonlopun tasolla. Perjantaina onkin Kyötikkälässä luvassa herkullinen vääntö, kun FC Kangasala kohtaa yhtä lailla pirteästi pelanneen ja kärkisijoille kurkottavan KaVon kakkosjoukkueen.

Joukkueen kapteeni Jussi Kala oli muiden FC Kangasalan hyökkääjien tavoin vastustajalle liian hankala pideltävä. Läpiajon jälkeen pallo painuu verkkoon.