Huonotapaisia kesävieraita

Kävin yhtenä hellepäivänä paikallisessa marketissa. Huomasin parikin pariskuntaa, jotka luokittelin kesäpälkäneläisiksi kun en heitä tuntenut, ja muutenkin. Kummankin pariskunnan herra oli ilman paitaa – ruokakaupassa! Toisella kaiken lisäksi shortsien vyötärö roikkui varsin alhaalla isohkon vatsakummun alapuolella.
Kun eräistä merkeistä saattoi päätellä, että kyseessä olivat ihmiset, jotka itse pitävät itseään herrasväkenä, niin on kyllä sanottava, ettei herrasmies koskaan esiinny julkisella paikalla ilman paitaa, paitsi uimarannalla. Kotipiha on tietysti eri asia ja rantasaunalla oleilu. Ne, jotka istuskelevat ravintoloitten ja baarien terasseilla ilman paitaa, ovat moukkia, olkoon millainen helle tahansa.
Mutta takaisin näihin luultavasti kaupunkilaisiin kesävieraisiin. Miksi he tulevat Pälkäneelle markettiin ilman paitaa, kun eivät kuitenkaan mene esim. Stockmannille paidatta? Luulevatko he, ettei täällä piitata hyvistä tavoista? Kyllä piitataan, ja arvostetaan hyvää käytöstä.
Skarpatkaapa vähän, arvoisat “herrasmiehet”, toivoo
Paikallinen asukas