Kyläyhdistys ja kunta sopimukseen uusista tiloista

Kankahuven rantaan valmistuneen rakennuksen käytöstä, hoidosta ja vuokrauksesta on tehty huoltosopimus Pälkäneen kunnan ja Aitoon ja Kaukkalan kyläyhdistyksen eli AiKa ry:n välillä.

Pälkäneen kunta huolehtii kiinteistössä rakennuksen ja rannan ylläpitokuluista, kuten sähkö-, lämpö- ja vakuutusmaksuista, pihan tasauksesta ja nurmikoiden leikkauksesta. Kunta vastaa myös kohteen korjauksista, veden laadusta sekä vene- ja laituripaikkojen vuokraamisesta. Kyläyhdistys AiKa ry puolestaan vastaa rakennuskiinteistön ylläpidosta, siivouksesta, valvonnasta ja puuceen sekä grillikodan hoidosta. Kyläyhdistyksen kontolla on myös kohteen vuokraaminen.

AiKa ry:n toiveissa on saada saunasta uusi kokous-, juhla- ja ajanviettopaikka etenkin alle 30 hengen pienryhmille. Hyvää hoitoa ja monikäyttöisyyttä haluavan kunnan tavoitteena on, että se saisi kaikki kohteen käyttökulut peitetyiksi vuokrauksesta saatavilla tuloilla.

Kyläyhdistyksen tavoitteena on, että rakennus palvelisi mahdollisimman laajaa käyttäjäkuntaa. Yhdistyksen mukaan suunnitelmissa on mahdollisesti viikoittaisen saunavuoron aloittaminen ja avantopumpun hankinta. Aiemmin kehitysajatuksina on väläytelty myös muun muassa frisbeegolf-rataa.

Syksyn ja talven aikana rantaa ja laituria kunnostavat sekä kunta että AiKa ry.

Vanha, käytöstä poistuva vanerinen pukuhuone siirretään ja kunnostetaan Kouvalanjärven rantaan. Grillikatos maalataan samaan väriin kuin uusi sauna ja tulisija uusitaan. Lisäksi rannan puustoa aiotaan harventaa hiekkarannasta, ja kunta järjestää uimarannalle ensi talven aikana uuden suodatinkankaan, jonka päälle ajetaan uutta hiekkaa. Myös beach-volley-kenttä laitetaan kuntoon nurmialueiden kunnostamisen yhteydessä.

Elokuun aikana kyläyhdistys aikoo talkoilla vielä ainakin laituria ja grillikotaa kuntoon.

 

Nimikilpailu ja tutustuminen

Juuri valmistuneen tilan varustaminen ja kalustaminen ovat parhaillaan käynnissä. Kankahuvit oli tarkoitus järjestää tulevana viikonloppuna 8.8., mutta juhlat on siirretty elokuun loppuun, 30.8. Honkalassa pidettävien ”Vapaalla Pälkäneellä” -messujen yhteyteen.

Messuyleisölle järjestetään tuolloin mahdollisuus tutustua uuteen rakennukseen, ja illalla laitetaan myös sauna lämpiämään.

AiKa ry on päättänyt julistaa nimikilpailun uudesta saunarakennuksesta. Nimiehdotukset palautetaan AiKa ry:lle Vapaalla Pälkäneellä -messujen yhteydessä. Nimikisan voittaja valitaan Kankahuveilla järjestettävässä yleisöäänestyksessä.

Rannan kokoontumis- ja kerhotilat ovat kokonaiskooltaan yli 140-neliöiset. Paikalla sijainnut entinen huoltorakennus, josta oli kunnostettu kylätupa terasseineen, tuhoutui huhtikuussa 2010 tulipalossa. Uuden rakennuksen vuokrataksan arvioidaan asettuvan samalle tasolle kuin Vohlisaaressa.

Pian käyttökunnossa. Kankahuven rannan uusi sauna- ja kokoontumistila aukeaa yleisölle elokuun lopun vapaa-ajan messuilla.