Lepakoiden yö huipentaa Vihavuoden kesän

Mona Iso-Mustajärvi on saanut hikoilla uunin äärellä.

– En tiedä olenko eläessäni leiponut niin paljon kuin tänä vuonna juhannuksesta elokuun ensimmäiseen viikonloppuun saakka. Ja voi vain arvata, onko uunin äärellä ollut näillä helteillä kuuma, Mona Iso-Mustajärvi huokaa.

Hän loihtii Vihavuoden Koskikahvilan maankuulut tyrnikakut ja piirakat.

Juhannuksesta alkaen sekä autoilijoita että veneilijöitä on vieraillut kosken partaalla niin paljon, että parina päivänä kakut ja piirakat pääsivät jopa loppumaan kesken.

– Juhannuksen jälkeiseen kesään voi olla tyytyväinen. Nyt on jo ihan hyvä, että alkaa rauhoittua ja viilentyä, sillä kauaa ei olisi enää jaksanut uunin äärellä hikoilla, Iso-Mustajärvi sanoo.

Vierailu Vihavuodessa kuuluu monen kesäasukkaan jokavuotisiin perinteisiin. Myös mökkivieraat viedään usein koskelle, jota pitkin Kukkian vedet virtaavat kohti Iso-Roinetta.

Vihavuoden kesä huipentuu lauantaina vietettävään Valon ja lepakoiden juhlaan. Kello 15 alkaen kosken partaalla pelataan kenttäpelejä ja järjestetään lasten ohjelmaa. Hauholainen lintuäänittäjä ja lintuharrastaja Karri Jutila luennoi lepakoista ja luonnosta. Lisäksi ohjelmassa on ankkakoskenlasku.

Kello 20 alkaen koskikahvilan terassi muuttuu tanssilavaksi. Illan hämärtyessä koski valaistaan.

– Toivottavasti olisi taas hyvät kelit, kuten muissakin tapahtumissa tämän kesän aikana, Mona Iso-Mustajärvi sanoo.