Hanki ajaa Valkeakoskelle

Pälkäneen ja Valkeakosken välinen bussilinja siirtyi elokuun puolivälissä Tilausliikenne Hankin ajettavaksi. Tähän saakka tilausajoihin keskittynyt yritys voitti kilpailutetun vuoron loppuvuodeksi.

Tähän saakka Valkeakosken vuoroja on ajanut Helmikkala. Pälkäneläisliikennöitsijän joukkoliikenneluvat vanhenivat kuitenkin heinäkuun lopussa, ja siksi Valkeakoskelle ajaa nyt luopioislainen Hanki.

– Meillä ei ole ennen ollut vuoroliikennettä, koska niihin on hankala päästä käsiksi. Nyt ELY-keskus kilpailutti vuoron pika-aikataululla. Kouluvuoroa varten on hankittu auto ja mies, Anssi Hanki kertoo.

Valkeakosken vuorot kilpailutettiin alkuun vain loppuvuoden ajaksi.

– Valkeakosken liikennetarve ja mahdolliset aikataulun muutokset käydään läpi syyskuun aikana aikana. Sen jälkeen vuorot kilpailutetaan pidemmäksi aikaa, Seija Siitonen ELY-keskuksesta kertoo.

Pälkäneen ja Valkeakosken väliä liikennöidään koulupäivisin. Aamuisin Pälkäneeltä ajaa koskiin kaksi vuoroa ja iltapäivisin kaksi. Busseilla kuljetaan työhön, ammattikoululle ja lukioon sekä muun muassa sairaalaan.

Valkeakosken vuorojen lisäksi Helmikkala on ajanut pikavuoroja. Ne siirtyivät liiketoimintakaupalla Paunulle.

Luopioislainen tilausliikenne Hanki voitti tarjouskilpailun Pälkäneen – Valkeakosken linjasta. Vuoro kilpailutettiin, koska sitä aiemmin ajaneen Helmikkalan joukkoliikennelupa vanheni.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?