Pälkäneen Seniorit Fredrika Wetterhoffin ja Hugo Standertskjöldin jalanjäljillä

Pälkäneen Seniorit viettivät kesäisen päivän tutustuakseen kahden valtakunnallisestikin merkittävän henkilön elämäntyöhön ja heidän jättämiinsä arvokkaisiin nähtävyyksiin, joita voidaan luonnehtia kansallisomaisuudeksi. Nämä henkilöt ovat Fredrika Wetterhoff ja Hugo Standertskjöld.

Lähdimme ensin tutustumaan Wetterhoff-säätiön hallinnoimaan entiseen kotiteollisuus- opettajaopistoon. Olihan alkamassa Fredrikan kesätapahtuma.

Wetterhoff-säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen otti meidät lämpimästi vastaan ja kahvipöydän ääressä kertoi laitoksen historiasta ja nykypäivän toiminnasta. Fredrika Wetterhoff syntyi säätyläisperheeseen Helsingissä, mutta nuorena tyttönä muuttiperheensä mukana Hattulaan Inkalan kartanoon. Mukavana yhteensattumana voidaan kertoa, että keväällä Pälkäneen Seniorit tutustuivat juuri Inkalaan lounasvierailun merkeissä.