Käsityökärpäsen puremia jo vuodesta 1999

Kukkian kädentaitajat pitää omaa kesämyymälää ja osallistuu myös muiden tapahtumiin.

Paikallisten kädentaitajien yhdistys on toiminut pian 15 vuotta. Suuri osa jäsenistä asuu tai mökkeilee nimenomaan Kukkia-järven lähiympäristössä, mistä nimikin yhdistykselle napattiin. Porukassa on mukana myös joitakin ulkopaikkakuntalaisia, kunhan jokin yhteys Pälkäneelle on olemassa. Osalle käsityöläisyys on harrastus, osalle sivuelinkeino ja joillekin ammatti. Olemme tietoisesti haalineet joukkoomme eri käsityöalojen edustajia, vaikkakaan emme määrättömästi ole tahtoneet jäsenmäärää kasvattaa, koska pieni – tai ainakin kohtuullinen – on kaunista! Toki aktiiviset ja innostuneet ihmiset ovat aina tervetulleita joukkoomme mukaan.

Ehkä näkyvin osa toimintaamme on kesämyymälä Luopioisissa. Pyöritämme kesäkuukaudet talkoovoimin käsityömakasiinia, jonka tarjontaa ulkopaikkakuntalaiset jaksavat ihmetellä ja ihastella. Lisäksi järjestämme joulumyyjäiset, syysmarkkinat, pääsiäistorin ynnä muita tapahtumia. Joukolla osallistumme lähiseudun markkinatapahtumiin, parina vuonna olemme esittäytyneet Pirkka-hallin Kädentaito-messuillakin.

Kokoonnumme suurin piirtein kuukausittain ”ompeluseuroihin”, joissa jaamme innoitusta ja suunnittelemme tulevia. Pienillä kursseilla on mm punottu pajua, väännetty himmeleitä tai valmistettu nukkeja. Joka syksy teemme myös ”opintomatkan”, jonka puitteissa kokeilemme jotain uutta, viime syksynä opettelimme paperin valmistusta.

Tavoitteemme on pitää yllä ja kehittää käden taitojen arvostusta osana kehittyvää yhteiskuntaamme. Kaikenlaiset ideat ja kehittämisehdotukset ovat aina tervetulleita. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule vaikka juttelemaan Honkalaan messuosastollemme ensi lauantaina.

Mirja Järvinen

Lisätietoja: www.kukkiankadentaitajat.fi