Lumoava konsertti huipensi rauniokirkon kesän

Hyvät naiset ja herrat huipensi rauniokirkon kesän Vanhankirkon suojeluyhdistyksen järjestämässä konsertissa. Kuva: Eero Mäki-Mantila.

Pälkäneen rauniokirkon kesä huipentui lauantai-iltana, kun Hyvät naiset ja herrat -acapellayhtye esiintyi historiallisten kiviseinien keskellä.

Pimeä ilta sekä Timo Ojalan ja Tuomas Lehmusvirran rakentama äänentoisto ja värivalot tarjosivat konsertille upeat puitteet. Ari Järvinen, Arto Karppinen, Petri Tuomioja, Noora Rosberg, Pauliina Jaakkola ja Minna Liljedahl loivat loppukesän iltaan lumoavan tunnelman.

Kirkkoraunion penkit myytiin käytännössä täyteen jo etukäteen. Kuulemastaan ja kokemastaan tyytyväinen yleisö saa hetken aikaa odotella uutta ohjelmistoa, jonka kimppuun yhtye seuraavaksi käy.

 

Myynnissä nimikkolyhtyjä

Rauniokirkon myrskylyhdyt syttyivät ensimmäistä kertaa lauantain konsertissa. Sateessa ja tuulessakin palavat lyhdyt helpottavat kirkkoraunion valaisua jouluna ja erilaisissa tilaisuuksissa.

Ankarissakin sääoloissa toimivat myrskylyhdyt hankittiin joulun sytytystalkoissa alusta asti mukana olleen Martti Soinisen aloitteesta.

Pälkäneen rauniokirkko valaistaan jouluna viidettä kertaa. Suojeluyhdistyksen talkooväki vie ja sytyttää lyhdyt jouluiltana ja hoitaa seuraavana päivänä niiden poiskeräämisen ja kunnostuksen. Lisäksi tunnelmalliset tulet koristavat kirkkovanhusta esimerkiksi konserteissa. Lauantaina päästiin ensimmäistä kertaa kokemaan, miten ne tuikkivat vuosisataisten kivimuurien katveessa.

Konsertin yhteydessä myös kaupattiin nimikkolyhtyjä. Lyhdyn ja lamppuöljyn hinta on kymmenen euroa, ja niitä voi hankkia Keltaisesta Talosta. Nimikkolyhdyn voi nimetä itselleen tai suvulleen tai vaikkapa poisnukkuneen omaisen muistolle. Myös omia poisnukkuneita lemmikkejä on mahdollista muistaa.