Vapaalla Pälkäneellä: Yli 40 näytteilleasettajaa kokoavat lauantaina tarjontansa vapaa-aika- ja harrastemessuille

Pälkäneen harrastustarjonta esittäytyy Honkalassa

Pälkäneläinen vapaa-aikatarjonta esittäytyy lauantaina Aitoon Honkalassa laajemmin kuin koskaan. 30.8. kello 10–15 järjestettävillä harrastemessuilla on mukana reilut neljäkymmentä paikallista järjestöä, toimintaporukkaa ja vapaa-ajan parissa toimivaa yritystä.

– Osa järjestöistä on aiemmin ollut mukana Pälkäne tuottaa ja palvelee -messuilla. Ne ovat kuitenkin enemmän yritysten messut, ja siksi järjestöpalavereissa on toivottu erillisiä vapaa-ajan messuja, liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola sanoo.

Honkala tarjoaa tapahtumalle mainiot puitteet. Aitoo ovat keskellä kuntaa, ja Honkalassa messuvieraat pääsevät sateen sattuessa ylä- ja alalavan suojiin.

Näyttelyosastot levittäytyvät pääosin ylälavalle ja ulos. Alalavalle rakennetaan Luopioisten MLL:n temppurata.

Yhdistykset ovat panostaneet osastojen ideointiin, ja kävijöille riittää päivän aikana tehtävää ja koettavaa. Kaikki näytteilleasettajat ovat paikallisia tai Pälkäneellä toimintaa järjestäviä.

– Järjestöt lähtivät yllättävänkin innokkaasti mukaan. Kunnan harrastustarjonta on esillä varsin kattavasti. Harvoilla pois jääneillä järjestöillä oli päällekkäisyyksiä, joiden vuoksi ne eivät päässeet mukaan, Ketola kertoo.

 

Harrastuskirjo monipuolistunut

Tapahtuma puristettiin kasaan pienellä organisaatiolla ja budjetilla. Monien messujen järjestäjänä kouliintunut Pia Rämö hoiti loma-aikaan ilmoittautumisrumbaa ja muita juoksevia asioita. Muusta ovat vastanneet Petri Ketola ja Marketta Vaismaa.

Messuosastoja pystytetään perjantai-iltana ja lauantaiaamuna niin, että kaikki on valmista kello 10, kun portit avataan.

Näytteilleasettajien pitkä lista kertoo siitä, miten harrastuskirjo on viime vuosina monipuolistunut.

– Nykyisin voi lisäksi harrastaa monella tasolla. Esimerkiksi salibandysta löytyy sopivat porukat kaikenikäisille ja -kuntoisille, Petri Ketola muistuttaa.

Maksuttomille vapaa-aika ja harrastemessuille kannattaa lähteä koko perheen voimin, sillä lasten lisäksi myös vanhemmat voivat löytää Honkalasta uusia innostuksen kohteita. Ruljanssin ja Käkigolfin kaltaiset yritykset ovat tuoneet seudulle aivan uudenlaisia vapaa-ajan elämyksiä.

– Syksy on uusien harrastusten aikaa. Nyt pääsee näkemään, mitä kaikkea Pälkäneellä voi tehdä, Ketola sanoo.

Myös monet kylät markkinoivat messuilla vapaa-aikaan liittyviä vahvuuksiaan. Lauantaina pääsee lisäksi tutustumaan Kankahuven rantaan valmistuneeseen uuteen saunaan, joka tarjoaa järjestöille mainion kokouspaikan.

Ylälavalla riittää nähtävää kello 11 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa Aitoon Taekwon-don näytös, koomikko Mikko Vaismaa, koirien tottelevaisuusnäytös ja lelukoirien matchshow sekä tanssiesityksiä. Honkalaan on järjestetty bussikuljetus Rautajärveltä, Luopioisista ja Onkkaalasta.

 

 

Vapaalla Pälkäneellä

  • Maksuttomat vapaa-aika- ja harrastemessut Aitoon Honkalassa la 30.8. klo 10–15
  • Mukana yli 40 näytteilleasettajaa, muun muassa Aitoon Taekwon-do, Aitoon VPK, Haltian kyläyhdistys, Haltian Wanhat Moottorivehkeet, Haltian veneentekoporukka, Islanninhevosystävät Alsaela, Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys, Kaukkalan Ratsastajat, Kukkialle.fi, Kukkian Haukut, Kostian Kahlaajat, Koti ja Koulu, Kukkia-seura, Kukkian Kulkurit, Kukkian Kädentaitajat, Käkigolf, Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsä -kyläkyläyhdistys, Luopioisten Atleetit, Luopioisten Reserviläiset, Luopioisten Sahtiseura, Mikkolan Navetta, MLL Luopioinen, Punainen Risti, Pälkäne-seura, Pälkäneen Luja-Lukko (koripallo, suunnistus, jääkiekko, yleisurheilu ym.), Pälkäneen 4H-yhdistys, Pälkäneen seudun Soroptimistit, Pälkäneen kunta, Pälkäneen seurakunta, Sappeen matkailukeskus, Rautajärven kyläyhdistys, Ratsastusseura PR-88, Ruljanssi, Sydän-Hämeen Ratsastajat, Sappee-Ohvenon -kyläyhdistys, SB Luja, Tanssikoulu Tanssin Tahti, Tanssi tmi Noora Virtanen, Valkeakoski-opisto

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?