Leirillä oppia maailman huipulta

Toinen leirin vetäjistä oli nelinkertainen maailmanmestari Ismo Mäkinen.

Valmennusoppi maailmanmestaruuksia voittaneilta valmentajilta ei ole jokapäiväistä herkkua sydänhämäläisille urheilijoille. Aitoon Taekwon-do kuitenkin tarjosi moista harvinaisuutta viime viikonvaihteen kesäleirillään.

Lauantaiaamuna Luopioisten liikuntahallilla alkaneelle leirille kokoontui parikymmentä eritasoisiin vyöarvoihin yltänyttä harrastajaa. Rankan kaksipäiväisen loppumetreillä sunnuntai-iltapäivällä mukana oli vielä tusinan verran väkeä.

Opettajakaksikosta Ismo Mäkinen on nelinkertainen MM-voittaja ja 4 danin mustanvyön haltija. Pauliina Hietaniemi, jonka ottelupukua myös koristaa neljän danin vyö, on saavuttanut kolme maailmanmestaruustitteliä. Molemmilla on tilillään lisäksi lukuisia World cup- ja EM-titteleitä.

 

Pippurinen pikkuseura saa kehuja

Anja Kärki lähti hakemaan viikonloppuleiriltä lisäoppia.

Kumpikin mestari vaikutti tyytyväiseltä viikonlopun antiin.

– Kun kerran olemme molemmat harrastaneet lajia MM-tasolla, on hienoa päästä jakamaan muille vinkkejä siitä, miten lajissa voi menestyä ja mitä se harrastajalta vaatii, Hietaniemi iloitsi.

Mäkinen näki hyviä puolia siinä, ettei leiri ollut mikään massatapahtuma.

– Kun leiriläisiä on kohtuullinen määrä, pystyy valmentaja keskittymään kuhunkin henkilökohtaisesti. Siten opetuksesta saa enemmän irti. Lähtötaso täällä on kaikilla niin hyvä, että he pystyvät ottamaan vastaan suunnilleen samantasoista opetusta. Se helpottaa opetuksen suunnittelua.

Järjestävän seuran kunniakas historia oli molemmille tuttua. Mäkisellä oli täkäläisistä jopa omakohtaista, hieman karvastakin kokemusta.

– Muistan kun ottelin urani alkupuolella nytkin paikalla olevan Ari Lehtisen kanssa. Meillä oli siihen aikaan vihreät vyöt – ja hävisin Arille, mies muistelee parinkymmenen vuoden takaista tappiotaan, nyt jo puoliksi hymyillen.

– Mietin tänne ajellessani, että on hämmentävää, kuinka paljon tällainen pikkupaikkakunnan seura on tuottanut lajiin jopa maajoukkuetason osaajia. Hienoa toimintaa sekä lajin kannalta että laajemmassakin merkityksessä, kun ihmisiä saadaan hyvien harrastusten pariin, Mäkinen vuodatti seuralle ylistystä.

Leirin harjoituksissa keskityttiin lajin kannalta tärkeisiin liikesarjoihin ja otteluihin. Leiriläiset saivat kosolti uutta näkökulmaa lajiin ja hyödyllisiä harjoitusvinkkejä alkavaa talvikautta varten.

 

Uusi kausi alkaa messuillen

Taekwon-don harjoituskausi on alkamassa Pälkäneellä heti syyskuun alussa.

– Merkittävin muutos on viikonlopun junioriryhmien siirtyminen arki-iltaan maanantaille Onkkaalaan Kostian koululle. Nyt aloittaviin junioreiden ryhmiin voi liittyä joustavasti mukaan syksyn kuluessa, mielellään kuitenkin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, neuvovat seuran puuhamiehet Ilkka Naulapää ja Kalle Jauhonmaa.

Uusille taekwon-don harrastajille tarkoitetut peruskurssit starttaavat 15. syyskuuta Aitoossa Anna Tapion koululla alle 13-vuotiaille ja 18.9. Kostian koululla yli 13-vuotiaille.

Pauliina Hietaniemi, kolme maailmanmestaruutta taekwon-dossa.

Aitoon Taekwon-do Ry sai vuonna 2012 Nuori Suomi -sinettiseuran sertifikaatin ensimmäisenä sydänhämäläisseurana. Tänä syksynä sertifikaatti pyritään uudistamaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi, joten toiminnan tarkastajat saapuvat loppuvuonna arvioimaan tekemisen laatua.

Seura on mukana Vapaalla Pälkäneellä -messuilla Aitoon Honkalassa ensi lauantaina kello 10–15. Osastolta löytyy palkinto- ja lehtileikekokoelmien sekä multimediaesitysten lisäksi toimintanurkkaus, jossa pääsee vaikka kokeilemaan lajin harjoitusvälineitä. Osastolla on myös pienimuotoista näytöstoimintaa.

Laajempi lajinäytös, johon osallistuu eri-ikäisiä ja -tasoisia urheilijoita, pidetään messujen ohjelmalavalla.

 

 

Aitoon Taekwon-don harjoituspaikat ja -ajat:

Kostian koulu, Onkkaala

ma 18–19 alle 13 v. uudet harrastajat ja värivyöt

to 17.15–18.45 alle 13 v. uudet harrastajat ja värivyöt

Liikuntahalli, Luopioinen

ti 18–19.30 jatkavat yli 13 v. värivyöt ja mustat vyöt

su 14–17.30 vapaavuoro kaikille seuran jäsenille

Anna Tapion koulu, Aitoo

ma 19.30–21 jatkavat yli 13 v. värivyöt ja mustat vyöt. 15.9. alkaen myös uudet yli 13 v. harrastajat.

to 18.30–19.30 18.9. alkaen uudet yli 13 v. harrastajat

to 19.30–21 jatkavat yli 13 v. värivyöt ja mustat vyöt

Vuorot alkavat syyskuun alusta, ellei toisin mainittu.

Lisätietoa: atkd.sporttisaitti.com