Pälkäneen 4H:ssa voi hankkia vaikka dogsitterin paperit

4H-yhdistys tarjoaa nuorille kattavasti tekemistä. Kuva on tämän vuoden lomakauden avajaisista, jossa harrastettin keppihevosratsastusta.

Pälkäneen 4H-yhdistys tarjoaa totuttuun tapaan ala- ja yläkouluikäisille kursseja ja kerhoja, jotka alkavat syyskuussa.

Yksi suosituimmista kursseista on vuosittain Aitoon koululla pidetty kokkikerho. Muutoksiakin löytyy syksyn ohjelmasta. Aikaisemmin Epaalan koululla pidetty yleiskerho, joka sisälsi niin metsäretkiä, ruoanlaittoa, ja askartelua, siirretään Onkkaalaan.

– 4H:n syksyyn kuuluu kaikki tavalliset kerhomme, joita pyritään tuomaan sivukylille. Teemme myös yhteistyötä koulujen kanssa ja nuorisotyömme toimii yhteistyössä kunnan kanssa, kertoo toiminnanjohtaja Heidi Kiiltomäki.

Kiiltomäki vinkkaa, että 4H-yhdistyksessä aktiivisena toimiminen voi myös auttaa nuorta työllistymään yhdistyksen kautta.

– Meillä on koti- ja ympäristöpalvelut joiden avulla työllistämme nuoria. Töitä tarjotaan niitä tarvitseville, Kiiltomäki sanoo.

Syksyn ohjelmalle ei ole sovittu vielä tarkkoja alkamisaikoja. Yhdistyksellä on tapana ilmoittaa suoraan kouluille toiminnastaan. Syksyn uutuutena on dogsitter -kurssi , jolla opetellaan huolenpitoa toisten koirista, esimerkiksi lemmikin ulkoiluttamisen muodossa.

Pälkäneellä ei ole aiemmin järjestetty dogsitter-kurssia, mutta suosituksi osoittautuneen match show -näyttelyn jälkeen 4H:ssa päätettiin jatkaa koirien täytteistä linjaa.

–  Aiemmin ajateltiin, ettei täällä maalla ole koiravahteille tarvetta, vaan naapurin lapset huolehtivat koirista omistajien poissaollessa. Kuitenkin kurssilla opitaan muunkinlaisia taitoja ja tietoja lemmikeistä.  Dogsitter -taidoista voi olla hyötyä, vaikkapa sitten kun nuori muuttaa isommalle paikkakunnalle opiskelemaan, Kiiltomäki summaa.