Eläköön käsityö -näyttely Villa Armaassa

Pikonlinnan Galleria Villa Armaassa on syyskuussa esillä Signe Niemen käsitöitä. Näyttely on kunnianosoitus yli 80-vuotiaalle Niemelle, jonka kädet ovat vuosikymmenien aikana ahertaneet mitä kauneimpia aplikointi-, kirjonta- ja kudontatöitä. Aluksi pula-aikana tekeminen kohdistui käytännössä tarvittaviin kodin tekstiileihin ja perheen vaatettamiseen. Myöhemmin vapaa-ajan lisäännyttyä Niemi siirtyi harrastamaan erilaisia kädentaitoja eri kansalaisopistoihin.

Perinteiseen peittokirjontaan perehtyneen kotiteollisuusopettaja Helinä Jaakkolan ohjauksessa Kangasalan Kansalaisopistossa ovat syntyneet lukuisat, kansanomaisesti kirjotut peitot. Eläköön käsityö -näyttely on koottu pääosin kirjonta- ja kudontatöistä.

Näyttely on avoinna 6.–28.9. ke–pe klo 16–19 ja la–su klo 12–18.