Kaksi kertaa Antti Litja

Näyttelijä Antti Litjalla on syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna tuplaensi-ilta kotimaisissa elokuvateattereissa. Mielensäpahoittaja on niistä ensimmäinen. Mielensäpahoittajan tavoin myös animaatio Taikojen talo nähdään ensi viikolla Pälkäneellä. Kuva: Solar Films / Marek Sabogal.

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörän syyskuussa loistaa suomalaisnäyttelijä Antti Litja. Konkarinäyttelijä on mukana Filmipyörän kiertueen molemmissa elokuvissa, jotka nähdään Pälkäneellä heti niiden kotimaan ensi-iltaviikonlopun jälkeen. Mielensäpahoittaja perustuu kirjailija Tuomas Kyrön teokseen, ja Kyrö on ollut myös käsikirjoittamassa elokuvaa yhdessä ohjaaja Dome Karukosken kanssa. Elokuvassa maailmaa tarkastelee noin 80-vuotias hämäläismies, jonka mielestä kaikki oli aiemmin paremmin kuin nyt. Mielensäpahoittajan hahmo ja Litja ovat tulleet tutuiksi toisilleen ja yleisölle aiemmin radio-ohjelman kautta. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Mari Perankoski ja Iikka Forss.

Taikojen talo -animaatiossa Litja on läsnä vain äänellään. Elokuva kertoo hylätystä Myrsky-kissasta, joka saa sateisena yönä suojapaikan ystävällisen vanhan taikurin erikoisesta talosta. Talon aiemmat asukkaat – kani ja hiiri – eivät ilahdu uudesta tulokkaasta, mutta voimat on pakko yhdistää taikurin ilkeää veljenpoikaa vastaan. Litjan lisäksi elokuvan ääninä ovat esimerkiksi Jarmo Koski, Luka Haikonen, Sampo Sarkola ja Matleena Kuusniemi.

Mielensä pahoittamista voi seurata ensimmäisen kerran Pälkäneen teatterilla maanantaina 8.9. kello 18.30, ja mahdollisuus siihen on myös tiistaina ja keskiviikkona samaan aikaan. Taikojen talo avaa ovensa tiistaina ja keskiviikkona kello 16.30.

Taikojen talossa hiirtä ja kania aluksi kismittää, kun kodittomalle kissalle tarjotaan suojapaikka heidän ”kotonaan”. Mukavan taikurin ilkeä sukulainen saa kolmikon kuitenkin yhdistämään voimansa. Antti Litjan lisäksi elokuvan ääninä ovat esimerkiksi Jarmo Koski, Luka Haikonen, Sampo Sarkola ja Matleena Kuusniemi.