Mika Karjalaiselle Isännöitsijä 2014 -palkinto

Mika Karjalainen on työskennellyt isännöintialalla kaksi vuotta.

Isännöintiliitto palkitsi kangasalalaisen isännöitsijän Mika Karjalaisen Isännöitsijä 2014 -palkinnolla. Karjalainen on alanvaihtaja, joka on aikaisemmin työskennellyt kansainvälisissä suuryrityksissä.

Karjalainen on ollut isännöintialalla vasta kaksi vuotta, mutta on jo onnistunut kehittämään isännöintiyrityksensä asiakastyötä. Hän on kehittänyt työpaikassaan Nattarin Huolto Oy:ssä kuukausiraportointimallin, jolla viestitään hallitukselle taloyhtiön tilasta. Raportti sisältää kuukauden olennaisimmat työt ja tapahtumat taloyhtiössä sekä riskianalyysin tulevaisuudesta.

Isännöintiliitto painotti palkitsemisessa tänä vuonna erityisesti toimivien viestintätyökalujen käyttöönottoa.

– Asukkaat ja osakkaat pitävät viestintää isännöinnin tärkeimpänä tehtävänä ja ovat kriittisiä viestinnän nykytilaan. Tiedontarpeita on erityisesti kunnossapitovastuussa, remonteissa, asumisen pelisäännöissä ja energia-asioissa, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Isännöintipäivillä julkaistun Isännöinnin ammattilaiset 2014 -tutkimuksen mukaan isännöitsijöiden työpäivät ovat silppua ja aikaa menee yksittäisten asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseen.

– Oikea-aikaisella ja ennakoivalla viestinnällä taloyhtiön hallituksen saa pidettyä ajan tasalla. Tämä vähentää turhia sähköposti- ja puhelinkeskusteluja. Isännöitsijän työaika tehostuu, Mika Karjalainen sanoo.

Alun perin automaatiotekniikan insinööriksi valmistunut Karjalainen on työskennellyt aikaisemmin asiakasrajapinnassa kansainvälisissä suuryrityksissä Nokialla ja Hewlett Packardilla. Hän on viihtynyt isännöintialalla hyvin. Alan työllisyysnäkymät ovat vahvat.

– Isännöintiala kasvaa, kehittyy ja tarjoaa mahdollisuuksia tehdä asioita paremmin. Isännöinti on työ, jota ei voi ulkoistaa Kiinaan tai Intiaan.

Palkinto luovutettiin Karjalaiselle Isännöintipäivillä Finlandia-talossa viime torstaina.