Jänis pitkäkorva ja matkalaukku Mikkolan Navetalla

Mikkolan Navetta ja Luopioisten MLL järjestävät lauantaina 13.9. kello 13 kaikille päiväkoti-ikäisille ja sitä vanhemmille lapsille sopivan hauskan konsertin. Paikkana on Mikkolan Navetta Luopioisissa.

Konsertti on oikeastaan vähän väärä sana, sillä kyse on pikemminkin toiminnallisesta pajasta, jossa lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia etnisiä soittimia. Jänis Pitkäkorvan seikkailuja säestää  kansanmusiikki eri maista.

Ääniä maailman eri puolilta

Jänis Pitkäkorvalla onkin  iiiiiisot korvat, joilla se kuuntelee maailman ääniä. Eräänä päivänä postimies tuo Jänikselle ison matkalaukun – ja mitä sen sisältä paljastuukaan? Laukku on täynnä musiikkia, joka vie kuulijat neljään eri maailmankolkkaan. Jokainen mukana oleva saa kokeilla soittimia ja oppii siinä sivussa lauluja, tansseja ja rytmejä, joita Jänis Pitkäkorvan sukulaiset muualla maailmassa kuuntelevat. Ei kun korvat hörölle!

Mikkolan Navetan luentosalissa järjestettävä konsertti ja -paja on kaikille lapsille ja heidän vanhemmilleen avoin ja sinne on vapaa pääsy. Luopioisten MLL tarjoilee puffetissa jotain maistuvaista.

Kulttuuriosuuskunta Uulu on tamperelainen etnomusikologien, muusikoiden ja muiden kulttuurialan ammattilaisten yhteinen yritys, jossa on tällä hetkellä seitsemän jäsentä. Uulun työntekijät opettavat, kouluttavat, esiintyvät ja luennoivat. Uulu on perustettu tuomaan esille erilaisia musiikkikulttuureita alkuperäisten soitinten, laulujen, tanssien ja leikkien kautta. Uululaiset haluavat tarjota välineitä ymmärtää musiikin ja kulttuurin suhdetta ja he puoltavat jokaisen ihmisen oikeutta omanlaiseensa musikaalisuuteen. Uulun koulutuspalvelut toteutetaan yhteistyössä Maailman musiikin keskuksen kanssa.