Turnauksen saaliina voitto ja kolme tappiota

Riku Kuiri (vasemmalla) ja Tommi Hilden olivat SB Lujan tehomiehiä.

Viime kauden päätteeksi nelosdivariin noussut SB Lujan kakkosjoukkue sai viikonloppuna esimakua ylemmän sarjatason kovuudesta. Kauden avannut Suomen Cup -turnaus kotihallissa ei tuonut jatkopaikkaa cupissa, mutta kauden avausvoitto sentään tuli.

Ensimmäiseksi kotijoukkueen tason mittaajaksi asettui alkavalla kaudella samassa divarilohkossakin Lujan kanssa kamppaileva KU-68 Kangasalta. Kyseessä oli siis lähes paikallisottelu. Kaksi ensimmäistä erää lukemat pysyivät tasaisina. Vastustajan avausmaalin kuittasi tasoihin Riku Kuiri.

Matti Ristiharjun syötöstä ja toisen erän loppupuolella joukkueen kuopus Oskari Majara nostatti vielä voitontoiveita tasoittamalla pelin ylivoimalla Raine Mäklinin syötöstä lukemiin 2-2. Ratkaisuerään lähdettiin vastustajan yhden maalin johtoasemasta, ja siinä kangasalalaiset vyöryivät vastustamattomasti voittoon. Kotijoukkueen maalihanat pysyivät loppupelin suljettuina ja summerin soidessa taululle jäivät KU-68:n voittolukemat 6-2.

Lauantain toisen ottelun lähtökohta oli SB Lujan kannalta lievästi haasteellinen. Vastustaja, janakkalalainen SC Urbans pelaa nimittäin kahta sarjaporrasta ylempänä. Tasoero näkyi armotta myös kaukalossa. Kahden erän jälkeen lukemat olivat synkät: SC Urbans johti 7-0!

Viimeisessä erässä vierasjoukkue kevensi kaasujalkaa ja Lujakin pääsi maalien – ja jopa erävoiton – makuun. Kuparisen rikkoi Aleksi Toivari, jonka maaliin syötön antoi Matti Ristiharju. Lujan toinen osuma oli Hildenien käsialaa, Tommi passasi ja Markus viimeisteli. Viimeisten kolmen minuutin aikana Tommi Hilden kaunisteli Riku Kuirin syötöistä loppulukemat kahdella maalillaan 10-4:ään.

 

Viimeinen matsi toi valoa pimeään

Jälkimmäinen pelipäivä ei alkanut juuri lauantaita valoisammin. Lopen Floorball Team (LFT) ei osoittanut uupumisen merkkejä, vaan niittasi reikäpallon kahdeksan kertaa SB Lujan verkkoon. Maalin suulle lauantaina pelanneen Joonas Keräsen tilalle vaihdettu Mikko Ristiharju ei hänkään mahtanut ylivoimalle mitään.

Kotijoukkueen tahti oli maali per erä. Maalit syntyivät Tommi Hildenin, Aleksi Lahnalahden ja Ville Mäkisen toimesta. Syöttäjinä saivat nimensä tilastoon Tommi Hilden kerran ja Matti Ristiharju kahdesti.

Lujan kasvojen pesu jäi näin viimeisen kortin varaan. Turnauksen päätösotteluun vastapuolelle asettui tamperelainen Soittorasia, jonka aiempi saldo näytti yhtä niukkaa voittoa ja kahta rökäletappiota.

Alku ei paljoa lupaillut, sillä Lujan maaliverkko heilui ensimmäisen kerran 14 sekunnin pelin jälkeen. Viidessä minuutissa tilanne oli jo 0-2, mutta sitten tahti muuttui. Hilden-kaksikko avasi maalitilin Tommin syöttäessä ja Markuksen maalatessa. Kun Oskari Majara teki Raine Mäklinin syötöstä tasoituksen ja Riku Kuiri kapteeni Benjam Härkälän esityöstä kolmannen maalin, voitiin havaita SB Lujan johtavan avauserän jälkeen ottelua ensimmäisen kerran viikonlopun aikana.

Toinen erä oli vielä vähällä kääntää voimasuhteet. Kahdella täysosumalla vastustaja otti johtoasemansa takaisin, mutta päätöserään kotijoukkue tuli sisuuntuneena. Lujan tehohetki nähtiin ennen erän puoliväliä, kun joukkue käänsi kolmella nopealla maalilla pelin lopullisesti itselleen. Majara, Tommi Hilden ja Toivari vastasivat maalinteosta.

Soittorasia nousi vielä maalin päähän, kunnes pelikellon näyttäessä 40.16 Majara lisäsi Lujan johdon Härkälän syötöstä kahteen, ja heti perään Tommi Hilden Mäkisen syöttäessä kolmeen maaliin. Ville Mäkinen sinetöi loppulukemiksi 9-5 vain seitsemän sekuntia ennen loppusummeria.

Joukkueenjohtaja Tommi Hilden oli myös joukkueensa johtava pistenikkari viidellä maalilla ja kolmella maalisyötöllä. Riku Kuiri ja syöttökone Matti Ristiharju säestivät hyvin viiden pisteen arvoisesti.

Taiston tauottua Tommi Hilden kertoi joukkueen lähtevän kolmen viikon päästä alkavaan sarjakauteen maltillisin odotuksin.

– Tärkeintä olisi, ettei pudottaisi alemmalle sarjatasolle.

Kymmenen joukkueen lohkossa vastustajat tulevat eri puolilta Pirkanmaata, kaukaisimmat Hämeenkyröstä ja Sastamalasta.