Missä vaiheessa siltojen remontti on Kangasalla?

Lahdentien siltaremontit edistyvät. Kangasalan keskustan ja Huutijärven liittymissä on kummassakin tällä hetkellä vain yksi ajokaista käytössä.

Lahdentien ylittäviä siltoja on peruskorjattu Kangasalan keskustan ja Huutijärven liittymissä huhtikuusta lähtien. Viime viikolla Lahdentietä pitkin autolla ajavat hieraisivat silmiään, kun molempia siltoja koristi ensin vaikuttava rivi erilaisia metallitankoja, jotka myöhemmin viikolla saivat huput päälleen.

 

Mitä silloille oikein tehdään, siltainsinööri Hannu Paattilammi Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta?

– Niille molemmille tehdään samantyylinen peruskorjaus. Reunapalkit ja -kaiteet on uusittu ja välitukien pilarit kunnostettu. Betonipintoja korjaillaan myös yleisesti. Parhaillaan silloilla on käynnissä sillankannen vedeneristystyöt.

 

Kuinka paljon työstä aiheutuu haittaa liikenteelle?

– Tämänhetkinen työvaihe haittaa liikennettä eniten. Kun sillankannen vedeneristämistä tehdään, liittymissä on vain yksi ajokaista käytössä. Ilmoista riippuen tämä työvaihe kestää vielä viikon tai pari.

 

Milloin siltojen peruskorjaus tulee kokonaisuudessaan valmiiksi?

– Valmista pitäisi tulla marraskuuhun mennessä.

Peruskorjausten urakoitsijana toimii Destia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?