Santtu juoksi kengät jaloistaan

Kun on oikein kiire lähteä, niin kengätkin voivat tippua jaloista. Tämä tuli todistettua ja nähtyä viime lauantaina Pohjan koulun liikuntapäivässä, pikamatkalla, jossa Santtu Salonen kiihdytti vauhtiin sen verran kiivaasti, että lenkkarit jäivät radalle heti alkumetreillä.

– Ei se paljon haitannut, jalkapohjiin vaan vähän sattui, kommentoi sattumusta kolmasluokkalainen poika, joka juoksi maaliin sukkasillaan antamatta kengättömyyden sen enempää häiritä kisaansa.

– Kengät ovat vähän liian isot, hän esitteli reilua kasvuvaraa.

Oma osuutensa liukkaassa lähdössä oli varmasti myös reippaassa kannustuksessa, jota koulutoverit ja lasten kotijoukot tarjosivat kisailijoille kentän laidalta.

 

Hyvä yhteishenki

Touhulan kentällä näkyi ja kuului iloinen yhdessä tekemisen meininki, jolle aurinkoinen syyssää tarjosi täydelliset puitteet. Oppilaat kisasivat pikamatkalla, pallonheitossa ja vapaasti valiten myös 250 metriä pitkässä kentän ympärijuoksussa.

– Kyllä otti koville, kolmosnelosluokkalaisten tytöissä voittajaksi tullut Robyn Perämäki huohotti maalissa ratakierroksen jälkeen.

Koulun henkilökunnan rinnalle toimitsijoiksi tarvittiin myös oppilaiden vanhempia.

– Työviikon jälkeen tuntui, että miten jaksaa nousta. Mutta täältä saa ihanaa energiaa, pikajuoksun aikoja paperille kirjannut Riikka Oksanen kehui.

– Täällä puhalletaan yhteen hiileen. Kylätoiminta on aktiivista, seitsemän vuotta Kuhmalahdella asunut ja hyvin yhteisöön sisälle päässyt Oksanen lisäsi.

Juoksuaikoja kellottivat kännyköillä huoltajan ominaisuudessa Pia Rauhalahti ja Pohjan koulun opettaja

Pauliina Seppälä.

 

Kirkosta kentälle

Lauantainen koulupäivä käynnistyi Vehkajärven kirkossa jumalanpalveluksella, jonka yhteydessä myös ensimmäisen luokan oppilaat siunattiin koulutielle. Jo tässä tilaisuudessa lasten kotijoukot olivat mukana.

– Niin hyvin vanhemmat saivat järjestettyä lasten kuljetuksia, että melkein kaikki saapuivat omilla tai naapureiden kyydeillä, Pohjan koulun rehtori Marjaana Myötyri iloitsi kotijoukkojen osallistumisesta.

Pohjan koulussa on yhteensä 61 oppilasta.

Tapahtumaan osallistuneet nauttivat lämpimän kenttälounaan Touhulan pihalla ennen kisailuosuuden päättänyttä sukkulaviestiä. Viimeisenä ohjelmanumerona ja sokerina pohjalla oli Kuhmalahden kisan lahjoittamien mitalien jako lajeissaan kolmen parhaan joukkoon yltäneille kilpailijoille.

– Ihan kiva päivä, Amanda Koivula ja Emilia Jaakkola kuvasivat läksytöntä lauantaita.

– Hauskaa on ollut, Leevi Virtanen täydensi.