Laipan syysretki vie järvimaisemiin

Syysretkellä ihaillaan tänä vuonna Laipanmaan vesimaisemia. Kuva Anssi Kukkonen

Sunnuntaina 28. syyskuuta koittaa Laipan perinteikkään syysretken aika. Retken oppaana toimiva Timo Nieminen kertoo, että tänä vuonna on tarkoitus nauttia järvimaisemista Pihtilammen ja Iso-Hirvijärven maastoissa.

– Viime syksynä 30-vuotisjuhlaretki tehtiin Rajalan kämpän ympäristössä, missä ei päästy näkemään paljon järviä, joten tällä kertaa kuljetaan rantoja myöten miltei kaksi kilometriä, hän lupaa.

Kävelyreitti alkaa Pihtilammen laavulta, joka on myös metsäkirkoista tuttu paikka. Paikalle pääsee Pihtilammentietä pitkin, joka lähtee noin 3 kilometriä Luopioisten kirkonkylästä Rautajärven suuntaan. Pihtilammentiellä noin 3 kilometrin ajomatkan jälkeen tulee vastaan pieni kyltti ”Laavu”.

Kimppakyydit Pälkäneen kirkonkylästä kunnantalon parkkipaikalta lähtevät sunnuntaiaamuna kello 8.30. Kävely alkaa noin kello 9.15. Mukaan otetaan säänmukainen varustus ja eväät.

Syysretki tarjoaa monenlaisia luontoelämyksiä. Pihtilammen laavulta lähtiessä ylitetään salmi, jossa majavakin on välillä touhuillut. Reitti jatkuu kohti Isoa vuorta ja sieltä alas Hirvijärven rantaan. Makkaranuotion paikka on joissain Savilahden paikkeilla. Sitten jatketaan Soukkionlahden rantaa pitkin vaelluspolulle, jota myöten noustaan Pihtilammelle.  Reitin varrella ihaillaan muun muassa Korppivuoren jylhyyttä vastarannalta.

Reitin pituus on noin 6 kilometriä. Osa matkasta kuljetaan polkuja, osa metsää myöten. Paluu Pälkäneelle tapahtuu kello 14–15 välillä.

Lisätietoja antaa retken opas Timo Nieminen (040 523 6776).