Synnytysvalmennusta esikoiseen

Pirkanmaalla käynnistyy lokakuussa Elämä tarinaksi -kirjoittajavalmennus. Takana on Suomen Maakuntakirjailijat ry, joka aloitti viime vuonna valtakunnallisen kirjoittajavalmennuksen tavoitteellisille harrastekirjoittajille. Tavoitteena on edistää omaleimaista sanataidekulttuuria tukemalla alueen kirjailijoita ja harrastekirjoittajia.

Viime vuonna viidessä maakunnassa kirjailijaksi valmentautumisen aloitti 45 harrastekirjoittajaa. Työn alla on sekä fiktiivistä että tietopuolista kirjallisuutta.  Kirjoittajavalmennus järjestetään yhteistyössä Skripta Kirjoittajaopiston kanssa. Valmennusta tukee muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tavoitteelliset kirjoittajat tulevat kirjaideansa ja mahdollisten aihioidensa kanssa pidennetyn viikonlopun mittaiselle aloituskurssille. Siellä he kehittelevät kirja-ajatustaan ja saavat alkuevästyksen. Kirjailijaopettajat ja kustannusalan edustajat opastavat kädestä pitäen, kuinka aihioiden työstäminen julkaisuksi onnistuu. Henkilökohtainen ohjaus valmiiksi julkaisuksi saakka kestää aloituskurssin jälkeen enimmillään kaksi vuotta.