Ambulanssiadressi kerää nimiä

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suunnitelmia viiden ambulanssin toiminnan lakkauttamisesta Pirkanmaalla kyseenalaistetaan adressin voimin. Sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt esittää valtuustolle, että ambulanssin sijoituspaikka poistettaisiin muun muassa Sahalahdelta ja Kuhmoisista. Sahalahdella on nykyisin ambulanssi hälytysvalmiudessa kello 8–16.

Adressissa vaaditaan, ettei säästöjä haeta ensihoidon kustannuksella eivätkä säästökohteet suoraan vaikuta ihmisten terveyteen, henkeen ja turvallisuuteen. Adressin laatijat ovat huolissaan siitä, että hätätilapotilaan hoidon viivästyminen tai kuljetus voi olla potilaalle kohtalokasta ja esimerkiksi aiheutuneen tehohoidon kautta kunnille erittäin kallista.

– Adressin tarkoitus on saada päättäjät ajattelemaan säästöjen vaikutusta pirkanmaalaisten turvallisuuteen ja hyvinvointiin sekä korostaa asukkaiden tasavertaisuutta kotikunnasta riippumatta, toteavat adressia laatimassa olleet Erik Lydén ja Katri Tuhkanen.

Heidän mukaansa nyt haettava säästö on 1,3 miljoonaa euroa eli alle kolme euroa vuodessa jokaista pirkanmaalaista veronmaksajaa kohti.

Ambulanssiesitys on nostanut terveysasioihin liittyen huolta entisestään Sahalahdella ja Kuhmalahdella, sillä samaan aikaan ambulanssin alasajojen kanssa Kangasalan kunta pohtii Kuhmalahden terveysaseman lakkauttamista.

Ambulanssiadressi suljetaan maanantaina 29.9., jolloin adressi aiotaan luovuttaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuustolle. Tämä käsittelee vuosien 2015–16 ensihoidon palvelutasopäätöstä, jonka osana ratkaistaan myös ambulanssien määrä ja sijoituspaikat Pirkanmaalla.

Maanantain 22.9. puoleenpäivään mennessä ambulanssitoiminnan säilyttämistä nykyisellään adressi oli kerännyt runsaat 4200 allekirjoitusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?