Mullasta voileipäkakkuun

Kun Sari Järvinen tilasi ravintola Liekkiin multaa, naurahti mullantoimittaja, ettei ole koskaan ennen lähettänyt multaa yhteenkään ravintolaan.

Mutta sellainen Luopioisissa sijaitseva kahvila-ravintola on: monen toiminnan paikka, josta saa kahvin ja ruoan lisäksi hankituksi lahjatavaroita ja jos jonkinlaisia kukkia multineen.

– Haluamme palvella kyläläisiä mahdollisimman monipuolisesti. Juuri eilen täällä käytiin keskustelua siitä, miten supistuvat linja-autovuorot vaikuttavat palvelujen saavutettavuuteen.  Esimerkiksi moni vanhempi ihminen hakee meiltä kutomalangat, ettei heidän tarvitsisi lähteä busseilla kauemmaksi, Järvinen kertoo.

Hanna Paasio toteaa, että monet uudet palvelut ovat viime vuosina lanseetattu syksyllä.

– Syksy on vähän synkkää aikaa. On kiva, että juuri siihen vuodenaikaan olemme usein saaneet jotakin mukavaa piristystä sekä itsemme että asiakkaidemme arkeen.

 

Lohisoppaa synttäreiden kunniaksi

Yksi mukava syksyn piristys on Liekin syntymäpäivät. 12-vuotissynttäreitä juhlistetaan torstaina lohisopan ja kakkukahvien kera. Yrittäjät odottavat paikan päälle roppakaupalla juhlijoita: jonakin vuonna kävijöitä on ollut jopa 600.

Myös uudistuksia on luvassa. Suuren kysynnän vuoksi Liekki nimittäin pistää pystyyn pitopalvelun, jonka kautta saa hankituksi syötäviä aina kakuista ja piiraista pikkuleipiin ja lämpimään ruokaan.

Pitopalvelun aloittamisen mahdollistaa uusi työntekijä Minna Järvinen – tai paremminkin Järvistä kai voisi kutsua ”vanhaksi työntekijäksi”, sillä hän on ollut aikoinaan töissä Liekissä.

– Jatkossa meillä onkin sitten vanha jengi koossa, mikä on tosi mukava juttu, Järvinen hymyilee.

Muun muassa Hiltsun kondiksella ja Kukkian kotileipomolla työskennelleeltä Järviseltä onnistuvat jos jonkinlaiset makeat ja suolaiset leivonnaiset.

– Minna pyöräyttää leivonnaiset helposti ilman reseptejäkin, Hanna Paasio kehuu.

 

Hakan VIP-iltojen emännät

Onnistuu Liekin porukalta suurienkin juhlien järjestelyt. Hakan jalkapallojoukkueen VIP-iltoissa he ovat järjestäneet ruoat ja juomat jopa 300 henkilölle. Jatkossakin he aikovat tarjota palveluitaan Hakalle.

Viime viikonloppuna naiset vastasivat 50-vuotissyntymäpäivien pitopalvelusta Aitoon Honkalassa.

– Juhlien teemana oli 1960-luku. Juhlakalun pyynnön mukaan tarjoilimme vieraille erilaisia hampurilaisia. On mukava välillä tehdä myös jotakin muuta kuin sitä kaikkein perinteisintä pitopalveluruokaa, Järvinen sanoo.

Liekissä tarjoillaan kakkukahvit ja lohisoppaa torstaina 2.10 kello 10-17.