Saneeraukset: Seurakunta aloittaa remontit Tommolan siunauskappelissa ja Seitsyen leirikeskuksessa

Seurakuntataloa muokattiin turvallisemmaksi

Kappelin ulkoremontti käsittää rapautuneiden siipimuurien korjaukset sekä niiden ja molempien päätyseinien maalauksen. Päädyt maalataan koko pituudeltaan, jotta ei syntyisi sävyeroa niiden ja korjattujen siipimuurien välillä.

Ulkoremontin kokonaishinta-arvio on 17 520 euroa, minkä lisäksi suunnittelu- ja valvontakuluihin varataan 1000 euroa.

Kappelin sisäremontissa uusitaan wc-tilat ja putkistot sekä kattoikkuna, joka on kärsinyt kosteusvaurioita. Sisäremontin kokonaishinnaksi tulee 44 660 euroa sekä valvontaan varattu 5000 euroa.

Kappelin korjaukseen on varattu Kyörin pirtin myyntihinnasta 41915,44 euroa, ja loput rahoitetaan edellisten vuosien ylijäämistä.

Tommolan Siunauskappelin remontin pitäisi valmistua viimeistään helmikuun loppuun mennessä. Siunaukset toimitetaan sinä aikana joko haudalla tai kirkossa omaisten toivomusten mukaan.

Lämmitysjärjestelmä korjataan

Toinen Pälkäneen seurakunnan remonttityömaa käynnistyy Seitsyen leirikeskuksessa, missä uusitaan koko lämmitysjärjestelmä. Kirkkoherra Jari Kemppainen kertoo, että vanha järjestelmä on paitsi huonosti toimiva, myös niin vanhentunut, että siihen ei saa enää uusia osia.

Nykyinen lämmitysjärjestelmä ei myöskään ole enää turvallinen, ja keväänä leirikeskuksen sähkökaapissa syttyi jopa pieni palo.

Sähköremontin urakan sai edullisimman tarjouksen tehnyt Sähköset Oy hintaan 15 996 euroa, minkä lisäksi suunnittelukustannuksiin on käytetty 6676,16 euroa ja valvontaa varataan 2000 euroa.

Kappelin ja Seitsyen leirikeskuksen remonttien investointisuunnitelmat viedään vielä kirkkovaltuuston hyväksyttäviksi.

Pälkäneen seurakuntatalon leikkipiha muuttui maanmuokkaustöiden yhteydessä turvallisemmaksi. Porrasaskelmat korvattiin polulla ja leikkivälineiden alla ollut sepeli turvahiekalla.

Radonkaivo seurakuntatalolle

Pälkäneen seurakuntatalon ympäristön maanmuokkaustyöt on saatu päätökseen. Kiinteistökatselmuksessa vuonna 2013 todettiin, että seurakuntatalon ympäristön pintavedet ohjautuivat kohti rakennusta. Vesi ei ole aiheuttanut tähän mennessä kosteusvaurioita itse rakennukseen, mutta niiden syntymiseen oli kaikki mahdollisuudet vääränlaisten pihan kallistusten vuoksi.

Kallistuksia muutettiin kesän aikana muokkaamalla maata, ja samalla alapihalle rakennettiin radonkaivo.  Seurakuntatalon alakerrassa oli todettu kohonneita, joskaan ei vaarallisiksi katsottavia radonarvoja. Radonkaivon rakentaminen nosti 5000 euron pihatyöbudjettia noin 2000 eurolla.

Lisäksi seurakuntatalon alapuolella olevaa leikkipihaa kunnostettiin muun muassa lisäämällä turvahiekkaa keinujen ja kiipeilytelineiden alle.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?