Lupa liikkua: Lumpeennupun päiväkoti sai ison kasan liikuntavälineitä lasten käytettäväksi

Aina valmiina liikkumaan

Roki Haili kiipeämispuuhissa.

Lumpeennupun päiväkodin lapsilla pysyvät varpaat vauhdissa joka päivä. Luopioisten kirkonkylällä sijaitsevan päiväkodin isolla pihalla kelpaa juosta, hypätä, pomppia ja kiipeillä.

– Keinuminen ja kiipeilytelineellä kiipeäminen ovat meillä lasten suosikkipuuhia, Heli Viitanen Lumpeennupun päiväkodista kertoo.

Päiväkodin kaikki 18 lasta keksivätkin varmasti monenmoista puuhaa Hippo-liikuntavälinesäkin välineille, jotka Luopioisten Osuuspankin toimitusjohtaja Esa Jokinen kävi luovuttamassa päiväkodille viime keskiviikkona. Lapsilla oli heti kova kiire kurkistamaan, mitä kaikkea liikuntavälinesäkistä oikein löytyykään.

– Iso noppa, mailat, naruja, muotolevyjä, pallo, ilmapalloja, kuula… Nyt kelpaa. Tulemme käyttämään saamaamme materiaalia ahkerasti liikuntatuokioissamme ja liikuntahallilla, Viitanen kehuu.

Lasten iloiset ilmeet kertovat samaa – ollapa jo jumppapäivä!

 

Hippo-liikuntavälinesäkki on luovutettu. Aikuisista kuvassa Luopioisten Osuuspankin Esa Jokinen ja Lumpeennupun päiväkodin Heli Viitanen.

Liikkumista arjessa

Lumpeennuppulaiset käyvät kerran viikossa liikkumassa läheisellä liikuntahallilla. Puolentoista tunnin aikana saadaan posket punaisiksi ja mielet iloisiksi.

– Viikoittainen noinkin pitkä liikuntahallin käyttövuoro on luksusta. Käymme usein myös urheilukentällä ja metsässä liikkumassa. 4–5-vuotiaiden ryhmä jumppaa lisäksi jossain sopivassa välissä lähes päivittäin, Viitanen mainitsee.

Luopioisten Osuuspankki lahjoitti Hippo-liikuntavälinesäkit tänä syksynä myös Aitoon ja Rautajärven ryhmiksille sekä Luopioisten kirkonkylän koulun esikouluryhmälle.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?