Aleksi Tammentie loikkaa kohti uutta ennätystä

Kolmiloikkaaja Aleksi Tammentie vierellään joukko kesän sarjakilpailuissa ahkerasti käyneitä yleisurheiljoita.

Kolmiloikkaaja Aleksi Tammentiellä on vielä vajaat neljä vuotta aikaa saavuttaa suuri tavoitteensa urheilu-urallaan.

–Pertti Pousin SE on tasan17 metriä. Tarkoitus on hypätä ennätys rikki ennen kuin se täyttää 50 vuotta, Tammentie kertoi Sahalahden YU-Teamin kauden päätöstilaisuudessa Kontulassa viime keskiviikkona.

Pousi loikkasi hämmästyttävän pitkään ennätyksenä säilyneen hyppynsä jo vuonna 1968, Kuortaneen juhannuskisoissa. Parhaimmillaan Aleksi Tammentie on mittauttanut loikkapaikalla lukemat 16,61.

Hallitseva mestari ei koe ennätyksensä olevan uhattuna.

–Pousi muistaa jokaisessa haastattelussa mainita, ettei ennätyksen rikkojaa ole näköpiirissä. Hänen mielestään nykyhyppääjät eivät ole oikein mistään kotoisin, kerran Pousin kanssa jutellut Tammentie mainitsi.

 

Parasta edessä

Seitsemän peräkkäistä Suomen mestaruutta kolmiloikassa voittanut Aleksi Tammentie uskoo nyt 28-vuotiaana parhaimpien urheilija-aikojensa olevan vielä edessäpäin.

– Jonathan Edwards oli vuoden minua vanhempi hypätessään yhä voimassa olevan ME:n 18,29 Göteborgin MM-kisoissa 1995.Viisi vuotta sen jälkeen hän voitti olympiakultaa, Tammentie muistutti.

– Niin kauan jatkan, kun on mahdollista parantaa tuloksia.

Pertti Pousin ennätyksen rikkominen, yli 17-metristen kerhoon yltäminen nostaisi miehen jo kansainvälisesti erinomaiselle tasolle.

– Joku hyppää arvokisoissa aina 17,50. Mutta jos tulos on välillä 16,80-reilut 17, niin sillä voi olla jo korkealla, Aleksi Tammentie mietti himmeämpien mitalien jakoa.

 

Saarioisissa kesätöissä

Tampereella asuva ja Tampereen Urheilijat -38 –seuraa edustava kolmiloikkaaja ajoi hänelle entuudestaan tuttua reittiä tullessaan Kontulan tilaisuuteen.

– Olin parina kesänä töissä Saarioisilla. Katselin, kun maksalaatikot vilistivät liukuhihnalla ohi. Pohtiolampikin on tullut tutuksi.

Sahalahden YU-Teamin voimahahmo Panu Siltanen tuottaa kilpailukauden päätöstilaisuuteen vuosi toisensa jälkeen nimekkäitä yleisurheilijoita. Ennen Tammentietä Kontulassa ovat käyneet muiden muassa Jarkko Kinnunen, Arsi Harju ja Tero Järvenpää kertomassa harjoittelustaan ja tavoitteistaan.

Aleksi Tammentie painotti omalla esimerkillään, miten tärkeätä on harrastaa monipuolisesti eri urheilulajeja ennen erikoistumista.

– Hiihto jäi, kun ennen lenkkiä aikaa kului turhan paljon voiteluun ja oikean suksiparin valintaan. Korkeushypyssä tulokset alkoivat junnata 15–16 –vuotiaana.

– Maastojuoksussa, 600:lla ja 800:lla metrillä pärjäsin suhteellisen hyvin. Olisi pitänyt treenata enempi, mutta en tykännyt, kun siinä hengästyi ja tuli hiki, Tammentie nauratti pääosin alakouluikäisistä lapsista ja heidän vanhemmistaan koostunutta yleisöä.