Janakkalassa muistutus puolustuksen merkityksestä

SB Lujan juniorit osallistuivat lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna JOP 10 -turnaukseen Janakkalassa kahdessa eri ikäluokassa. Lauantaina pelivuorossa olivat Lujan 2004–05 syntyneet pelurit, jotka olivat mukana -04-ikäluokan sarjassa. Niinpä peleistä osattiin odottaa vaikeita, varsinkin kun joukkueen matkasta puuttui viisi pelaajaa. Vastustajat – Hatsina Mikkelistä, Urbans Janakkalasta ja Voima Imatralta – olivat selkeästi vahvempia: kolmen ottelun maaliero oli pälkäneläisittäin harmillinen 4–25. Joukkue keskittyykin etenkin puolustuspelaamisen harjoitteluun ennen kuin maakuntasarja käynnistyy lokakuun puolivälissä. Joukkueen tsemppareina turnauksessa palkittiin Oskari Turunen ja Scott Luck.

Sunnuntaina kentälle asteli Lujan vuonna 2006 syntyneiden F2-joukkue. Joukkue jatkoi ensimmäisessä pelissä siitä, mihin omassa turnauksessaan syyskuussa jäi ja otti voiton Hyvinkään ScH:sta maalein 6–4. Janakkalan SCU aiheutti Lujalle tappion pälkäneläisten puolustuspelin ja valmennusjohdon ajatusten harhailtua, mutta aiempi voitto riitti tuomaan joukkueelle paikan turnauksen välierässä. Vastustajaksi asettui Steelers, jonka Luja oli voittanut syyskuussa Luopioisissa. Nyt vastustajan ykköskenttä oli täysin pitelemätön ja latoi taululle lukemat 0–8. Pälkäneläisten iskukykyä heikensi muutaman pelaajan siirtyminen kesken päivän salibandysta jääkiekon pariin.

Joukkueen tsemppareina turnauksessa palkittiin Paavo Sjöstedt ja Ville Romu.

Syysloman jälkeen joukkue alkaa keskittyä Salibandyliiton järjestämiin Kisamaailman peleihin, jotka Pirkanmaalla alkavat marraskuun alussa.