Kiltit tytöt on tehty kasvamisen tuskasta

Kaksoset Sanna (Salla Hellsten) ja Jenna (Moona Huttunen)

Sanna ja Jenna ovat kaksoset, mutta keskenään erilaiset. Toinen on tunnollinen treenaajatyttö, jota vanhemmat ja koulu tukevat ja arvostavat, toinen enemmän oman tiensä kulkija ja haluton sitoutumaan.

Sanna ja Jenna ovat päähenkilöt Kangasalan Pikkuteatterin nuorisonäytelmässä Mistä on kiltit tytöt tehty?, jonka on käsikirjoittanut Janne Salminen ja ohjannut Mika Eerola. Näytelmä on valmistunut jo noin 10 vuotta sitten ja Janne Salminen on itse kerran aikaisemmin ohjannut sen.

Pikkuteatterin vanhempien näyttelijöiden eli 16–19 -vuotiaiden nuorten ryhmän syysproduktio saa ensi-iltansa tänään Kangasalan Manttaalitalolla. Näytelmä kertoo ystävyydestä, erilaisuudesta, siitä mihin suuntaan nuoren olisi parasta kasvaa, ja kuka sen parhaiten tietää.

Se on myös rankka näytelmä sekä kielellisesti että temaattisesti, kohtauksissa on kiroilua ja väkivaltaa, joten se ei sovellu alakouluikäisille.

– Päätimme, että kun tehdään tämän tyyppistä näytelmää, tehdään se kunnolla ja kaunistelematta, Mika Eerola sanoo.

Hän kertoo, että toive tehdä jotain rankkaa ja tunteisiin vetoavaa lähti pikkuteatterilaisista itsestään. Tänä vuonna Pikkuteatteriin on ensi kertaa syntynyt aikuisiän rajaa hipovien harrastajien ryhmä, jolle Kilttien tyttöjen kaltaisen projektin toteuttaminen on mahdollista.

– Nuoret ovat tosissaan heittäytyneet tähän mukaan ja olleet valtavan sitoutuneita työskentelyyn. Ainakin siinä uskallan sanoa, että olemme onnistuneet, Eerola kiittää.

 

Kaverukset Janica (Lotta Rahkonen), Tiia (Marleena Aalto), Jenna (Moona Huttunen), Jossu (Jenna Saarinen).