Yrittäjät juhlivat Luopioisissa

Vuoden yrittäjät vuosimallia 2014: Saara ja Pentti Rautio Kuhmalahdelta, Mirja Merikari Pälkäneeltä ja Sami Seise Luopioisista.

Luopioisten, Pälkäneen ja Kuhmalahden yrittäjäyhdistysten jäsenet kokoontuivat viikonloppuna vuosittaiseen yrittäjäjuhlaansa, jota tällä kerralla isännöi Luopioisten yrittäjäyhdistys Rego-hallissa Luopiooisissa. Illan aikana julkistettiin myös yrittäjäyhdistysten valinnat Vuoden yrittäjiksi.

Vuoden yrittäjäksi valittiin Pälkäneellä Aapiskukon huoltoaseman Mirja Merikari. Luopioisten vuoden yrittäjäksi valittiin Sami Seise Sähköpalvelu Seisestä. Kuhmalahdella vuoden yrittäjäksi valittiin yrittäjäpariskunta Pentti ja Saara Rautio, jotka pyörittävät sekä taksi- että puutavarakuljetustoimintaa.

Valinnat tekivät muut alueen yrittäjät.

Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtajan paikan vuodenvaihteessa jättävä Jari Jokilampi kiertää syksyn mittaan yrittäjäjuhlia viimeistä kertaa, mikä tuntui näkyvän lennokkaassa juhlapuheessa.

– Synkistelyä on ollut viime aikoina paljon, joten lähden hieman kauempaa liikkeelle, hän pohjusti ennen tarinoita Einsteinista ja eurooppalaismiesten tekemästä naistensa vertailusta.

Molemmissa tarinoissa – varsinkin jälkimmäisessä lyhyisiin työpäiviin keskittyvässä – oli kuulijakunnan mielestä vinha perä.

Hieman yllättäen eteen tulleessa puheenvuorossaan Kangasalan valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia toivoi yksinyrittäjien sosiaaliturvaa kehitettävän nykyisestä. Tämäkin todettiin tarpeelliseksi, sillä  yhden hengen yritysten määrä on Sydän-Hämeen seudulla suuri.

Siinä missä Jokilampi hieman irrotteli, Nordean Pirkanmaan Yrityskonttorin johtaja Ritva Liisanantti tunnusti heti puheensa aluksi yhteistyökumppaneiden puheenvuorossa palatun rokki- ja urheiluvideotervehdyksistä kuivakkaaseen puheeseen.

Vaikka tulostaululla lukikin Koti ja Vieras, olivat kaikki juhlassa samalla puolella.

Kevyellä otteella illan juontanut Harri Arolasai kunnian esitellä paikallista osaamista, jota saapui paikalle juhlaan kaikkiaan lähes 140 yrittäjän ja kutsuvieraan verran. Määrä heijastettiin luovasti kaikkien nähtäväksi salibandy-kenttänäkin palvelevan salin tulostaululle.

Yrittäjäjuhlaan nimensä puolesta pilke silmäkulmassa sopinut Kuutamokeikka vastasi loppuillan musiikista.