Paikat kuntoon: Roskapartio poikkesi Aitoontiellä

Aluejätepisteelle uusi aitaus ja pohjamurskeet

Aitoontien aluejätepisteellä on nyt siistimpi ulkoasu.

Pirkanmaan Jätehuolto kunnostaa eko- ja aluejätepisteitään. Pisteitä laitetaan kuntoon yhtiön 20-vuotisjuhlavuotena erityisen juhlarahan avulla.

Pälkäneellä kunnostettiin juhlarahan turvin Aitoontiellä sijaitseva eko- ja aluejätepiste. Piste on vilkkaassa käytössä ja palvelee isoa joukkoa asiakkaita. Se sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Sappeen risteystä ja palvelee erityisesti kesäaikana alueen kesäasukkaiden tarpeita. Aitoontien aluejätepisteessä uusittiin sekä aitaus että pohjamurskeet.

– Aluejätepiste laajeni jonkin verran entisestä ja näin jäteastioille saatiin enemmän tilaa, Pirkanmaan Jätehuollon aluepäälliikkö Tero Haapala kertoo.

Kunnostuksen yhteydessä pisteestä raivattiin kasvillisuutta ja lisättiin siihen maa-ainesta.

– Aitoon pisteen maapohja alkoi olla jo kulunut ja myös sadevesi oli huuhtonut sitä jonkin verran pois. Nyt paikassa on tukeva ja tasainen murskepohja, mikä parantaa käytettävyyttä molemmin puolin. Jätteiden vieminen sujuu asiakkailta helpommin, ja jäteauton kuljettajienkin työ helpottuu, Haapala sanoo.

Haapala jatkaa, että aluejätepisteiden ulkonäkö vaikuttaa usein myös niiden yleiseen siisteyteen. Siistissä jätepisteessä toimitaan myös huolellisemmin.

– Siistinnäköiset jätepisteet pysyvät siistimpinä, Haapala kiteyttää.

 

Kunnostukset jatkuvat

Kunnostuksia jatketaan edelleen, ja asukkaat voivat vinkata Pirkanmaan Jätehuollolle, jos oma eko- tai aluejätepiste kaipaa kohennusta. Tähän mennessä pisteitä on kunnostettu Pälkäneen lisäksi Ikaalisissa, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Ruovedellä, Tampereella ja Ylöjärvellä.

Pirkanmaan Jätehuolto täytti elokuussa pyöreät 20 vuotta. Yhtiö varasi merkkivuoden kunniaksi juhlarahan käytettäväksi asukkaiden äänestämän jätehuoltopalvelun parantamiseen. Ääniä kertyi lähes tuhat ja voittanut ehdotus sai äänistä 22 prosenttia. Alkukeväällä järjestetyn äänestyksen voitti Roskapartiot liikkeellä –kampanja, ja 70 000 euron suuruinen juhlaraha kohdistettiin eko- ja aluejätepisteiden kunnostukseen.

Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella 17 kunnassa on yhteensä 560 aluejätepistettä ja 250 ekopistettä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?