Sahalahden juttutupa 20 vuotta

 

Sahalahden vapaaehtoistyö ry on toiminut yhtäjaksoisesti 20 vuotta. Yhdistys perustettiin aikoinaan seurakunnan diakoniatyöntekijän ja eri vapaaehtoisjärjestöjen toimesta. Ajatus oli, että saadaan joukko vapaaehtoisia käymään yksinäisten, vanhusten ja myös apua tarvitsevien perheiden luona, koska viranhaltijoiden aika ja mahdollisuudet eivät yllä kaikkialle. Varsinkin alkuaikoina olikin monenlaista tekemistä.

Vähitellen toiminta on keskittynyt kerran viikossa avoinna olevaan Juttutupaan. Paikka on sama, missä seurakunta pitää auki Kahvitupaa kaksi kertaa viikossa eli Rekola, vanha seurakuntatalo.  Näin toimimme toinen toisemme tapahtumia tukien. Juttutuvalle kokoontuu perjantaiaamuisin  10 -15 henkeä. Vapaaehtoiset emännät ovat leiponeet tarjottavaa kahvin kera. Tullaan juttelemaan kuten ennen mentiin naapuriin muuten vain kuulumisia vaihtamaan. Lisäksi aina on myös pientä suunniteltua ohjelmaa. Mukana toiminnassa on myös muutamia muita järjestöjä. Myös yksin eläviä ystäviä tai tuttuja käydään tapaamassa.

Joulun alla tarjotaan Juttutuvan kävijöille joululahjana ateria Kangasalan Ammattioppilaitoksen ravintolassa. Keväällä järjestetään kaikille avoin retki johonkin lähiseudun kohteeseen.

Tuloja Juttutuvalla nykyisin ovat vain pienet kahvirahat. Uskollisia emäntiä on tällä hetkellä 12 ja he tekevät kaiken ilman korvauksia.

Nyt on juhlimisen aika. Marraskuun 14. päivä vietämme juhlaa seurakuntatalolla alkaen kello 13 kahvi- ja kakkutarjoilulla. Sinne toivotamme kaikki tervetulleiksi.

Helka Lumijärvi