Uusimmalle rinteelle heti suuri suosio

Alppiseikkailua viilataan hieman alkavalle kaudelle: radan toinen pressi vaihdetaan ja valaistusta parannetaan.

Viime talvena avattu Sappeen 12. rinne, koko perheelle suunnattu Alppiseikkailu saavutti heti valtaisan suosion. Noin 500-metrinen rata yhdistelee eri alppilajeja. Matkan varrella saa tuntumaa alppilajeihin sopivan vauhdikkaasti, mutta ennen kaikkea turvallisesti.

– Lanseerasimme rinteen Lasten Alppiseikkailuna, mutta siitä tulikin myös isompien lasten ja vanhempienkin suosikki. Niinpä rinne kulkeekin tästä eteenpäin Alppiseikkailu-nimellä, Sappeen rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen kertoo.

Alppiseikkailun aluksi lasketaan metsässä aaltoilevaa krossrata-henkistä reittiä pitkin, jonka kurvit on kallistettu krossiradan tapaan. Tämän jälkeen laskijan eteen tulee snow parkista tuttuja leveitä pressejä. Seikkailu jatkuu pujottelulla ja lopuksi syöksytään vielä tunnelin läpi,

Tulevalle kaudelle Alppiseikkailu-rataa viilataan hieman. Radan toinen pressi vaihdetaan entistäkin lapsiystävällisempään versioon ja joidenkin kaarien muotoja parannetaan.

Lasketteluelämyksen kruunaavat väriä vaihtavat led-valot. Ne luovat lumisen metsän keskelle satumaisen tunnelman illan hämärtyessä.

– Alkavalle kaudelle valaisimiin tehdään jatkokappaleet, jotta valaistus saadaan kohdistettua vielä paremmin luomaan radalle taianomaista tunnelmaa, Puurunen sanoo.