Ja kakku maistui!

Tuoreella kunnanjohtaja Oskari Auvisella oli Huutijärven tietäjiä ympärillään, mm. vasemmalta Kangasalan Sanomien entiset päätoimittajat Olavi Smolander ja Elina Aro, Aulis Aarnio, ensimmäinen kylätoimikunnan puheenjohtaja Seppo Sarsama ja Leena Kalkamo-Aro oikealla.
Mää olin sun lapsenvahtinas, Sirkka-Liisa Mäenpää kertoo Kari Gummerukselle.

20-vuotias Huutijärven kylätoimikunta tarjosi herkkukahvit entisille, nykyisille ja tuleville huutijärveläisille lokakuun viimeisenä torstaina ammattioppilaitoksella, joka nykyään kantaa nimeä Tredun Kangasalan toimipiste. Huutijärven ydintä kuvaava kakku oli taivaallisen raikasta ja maistui mainiosti 140 juhlavieraalle.

Läsnä oli monta sellaista, jotka muistavat Huutijärven maisemat ennen koulua, jos myös aivan pieni vauvakin, eli joukkoon mahtui väkeä alle vuoden vanhasta ysikymppisiin asti.

Iloinen puheensorina ja arvuuttelu – ”kukas sinä taas olitkaan” – täytti musisoinnin ja puheiden jälkeisen salin. Tervehdyssanat lausui kylätoimikunnan puheenjohtaja Anja Aarnio.  Juhlapuheen pitänyt Aulis Aarnio puhui kotikylänsä vetovoimasta. Paluumuuttaja muun muassa muistutti vuoden 1948 Huutijärven Yritys-nimisestä urheiluseurasta.

Moni näki toisensa vuosikymmenien jälkeen. Joku tuli juhliin ihan vierestä, toinen taas satojen kilometrien takaa. Paikalla oli väkeä aivan yhdistyksen alkumetreiltä asti, esimerkiksi ensimmäinen puheenjohtaja Seppo Sarsama. Toinen alkuperäinen jäsen Pekka Joutsiniemi ehti myös torstain juhlaan. Myös Jarmo Lehto on ollut mukana koko 20 vuoden ajan, mutta hän ei päässyt juhlaan.