SPR järjestää vaatekeräyksen

Raija Vaaleri (vasemmalla), Ritva Marttila ja Leena Pihkala iloitsivat, kun vaatekeräys sai lentävän lähdön kirppismyyjien lahjoituksesta.

Jos neulepusero jäi pieneksi tai toissatalvinen toppatakki ei tunnu enää riittävän trendikkäältä, eikä toisaalta kiinnosta lähteä kirpputorillekaan kaupittelemaan, tarjoaa Suomen Punainen Risti mainion vaihtoehdon hankkiutua eroon itselle tarpeettomista vaatteista.

SPR:n Aitoon ja Luopioisten osastot järjestävät marraskuussa vaatekeräyksen, johon toivotaan lahjoituksina ehjiä, puhtaita vaatteita, joissa napit ovat paikoillaan ja vetoketjut kunnossa. Erityisesti on tarvetta sekä lasten että aikuisten lämpimistä, arkikäyttöön soveltuvista talvivaatteista.

Vaatelahjoituksia otetaan vastaan Luopioisissa Mikkolan Navetalla vielä 18.11. kello 10-14 ja Aitoon Pysäkillä isänpäivänä. Muita ajankohtia voi tiedustella Raija Vaalerilta numerosta 040 419 4877.

Kerääjät toivovat, että vaatteet tuodaan keräyspaikoille jätesäkkeihin tai muovikasseihin pakattuna. SPR toimittaa lahjoitukset hädänalaisille eri maiden kriisikohteisiin vielä jouluun mennessä. Osa myydään SPR:n kierrätystavarataloissa Konteissa.

Pesämuna Honkalan kirppikseltä

Kerääjien varastoon kertyi jo etukäteen monta säkillistä lahjoituksia toissa lauantaina pidetyltä Aitoon Honkalan kirppikseltä. Kauppa kävi Honkalassa vilkkaana, mutta myyjille jäi toki runsaasti myymätöntäkin vaatetavaraa.

— Keksin kysyä myyjiltä, josko he lahjoittaisivat myymättä jääneitä vaatteitaan keräykseen. Monet innostuivat ajatuksesta ja tavaraa kertyi vallan mahdottomasti, lähettää SPR-aktiivi Ritva Marttila lämpimät kiitokset talkoisiin osallistuneille.