Voitolla Neloseen

FC KaVo päätti kautensa voittoon kotikentällään jalkapallon kolmosdivisioonassa. Viime vuonna kausi päätettiin samoissa merkeissä, mutta riehakkaammissa tunnelmissa. Tuolloin voiton myötä tuuletettiin sarjanousua Kolmoseen, tänä syksynä voitto ei riittänyt nostamaan joukkuetta pois kolmosdivisioonan jumbopaikalta. Sinänsä yhden sijoituksen petraamisella ei olisi ollut merkitystäkään, koska sarjan kolmea viimeistä odotti joka tapauksessa putoaminen Neloseen.

– Ei se ihan putkeen mennyt, putoaminen ja kymmenen pistettä. Ikinä en kumminkaan ole arvostanut kymmentä pistettä yhtä paljon kuin nyt, huokaa KaVon pelaajavalmentaja Jussi Jokilampi.

Jokilammen mukaan asiat alkoivat rullata kangasalalaisten kannalta väärään suuntaan jo alusta lähtien. Joukkueen runko kapeni edelliskaudesta, mikä näkyi ensimmäisissä peleissä ensin puolustajien ja sitten hyökkääjien puuttumisena. Kapeaa rinkiä kuvaa hyvin se, että Jokilampi itse oli ennen kauden alkua päättänyt pysytellä pois viheriöltä mutta pelasi lopulta kauden aikana omien laskujensa mukaan runsaat 700 minuuttia.

Myös harjoitusolosuhteissa kangasalalaiset antoivat tuntuvasti tasoitusta muille.

– Edelleen sitä tekonurmea täällä odotellaan, että päästäisiin harjoittelemaan kuten muut. Toiset kolmosen joukkueet aloittavat harjoittelun joulu-tammikuussa, kun me kannamme maalis-huhtikuussa vielä toisiamme reppuselässä Pikkolan mutavellissä.

Yrityksestä menestys ei jäänyt kiinni.

– Monta peliä pelasimme hyvin ihan äärirajoilla ja taistelimme. Kyllä se pidemmän päälle alkoi ketuttaa, että vaikka mitä tahansa yritti, aina tuli turpaan. Kaikista 22 pelatusta ottelusta johdimmekin yhtätoista peliä kauden aikana, mutta vain kaksi niistä voitettiin.

Tämä näkyi väistämättä pelaajien otteissa; kun vastustaja pääsi rinnalle, se usein myös meni menojaan. Erityisesti loppukaudesta tappiot kääntyivät paikoin suurinumeroisiksi, vaikka pääsääntöisesti pisteet jäivät harmittavan lähelle.

– Pienet asiat kääntyivät meitä vastaan, jos viime kaudella ne olivat meidän puolellamme. Alin pakki kompastuu jalkoihinsa, maalivahti haparoi, tuomari hylkää perusteettomasti yliajalla tehdyn tasoituksen… Ei se kuitenkaan muuta suurta kuvaa: tämän joukkueen paikka ei ollut kolmosessa harjoittelun, resurssien tai yleisömäärienkään puolesta. Ei tässä silti kannata maataan kenenkään myydä.

Täysin harakoille KaVon miesten kesä ei mennyt. Ikämiehissä eli yli 35-vuotiaissa pelanneet kavolaiset pokkasivat SM-pronssia Pirkkalan kanssa perustetun yhdistelmäjoukkueen riveissä, ja piirin sarjan voitto ikämiestasolla oli ensimmäinen laatuaan.

FC Kangasalan Suomen Palloliitolta saama Grassroots-palkinto ei kirvoita kitkeryyttä KaVon pelaajavalmentajasta.

– Ei se ole millään tavalla KaVolta tai minulta pois, vaan päinvastoin kangasalalaisen jalkapallon kannalta hyvä asia. FC Kangasala on tehnyt hyvää juniorityötä, ja toivottavasti teemme jatkossakin hyvää yhteistyötä. Ehkä joskus Kangasalle saadaan joukkue, joka pystyy pelaamaan kolmossarjassa useammankin kauden, Jokilampi tuumaa.

Punapaitaisen KaVon taival jalkapallon kolmossarjassa jäi tällä erää yhden kauden mittaiseksi.