Seniorit uudistivat nimensä

Sirpa Pyrhönen.

Pälkäneen kansalliset seniorit ry, tuo lähes 40 vuotta paikkakunnalla hyvin tunnettu eläkeyhdistys, pudotti vuosikokouksensa päätöksellä nimestään pois sanan ”kansalliset”.

Perusteluina todettiin yhdistyksen olevan puolueisiin kuulumaton järjestö. Lisäksi maassamme toimivissa muissa eläkejärjestöissä ei nimessä esiinny viittauksia perustamisvaiheessa taustalla näkyvään puoluekenttään. Nimi on ytimekkäästi Pälkäneen seniorit ry.

Seniori tarkoittaa ”vanhempaa”. Sana vakiintui aikanaan yliopistojen osakunnissa, niiden entisten jäsenten yhdistyksissä. Seniorista onkin tullut yleiskäsite kuvaamaan työelämästä väistynyttä henkilöä, jota ei nykykäsityksen mukaan kutsuta suinkaan vanhukseksi. Eläkeikää lähestyessään ihmisen onkin hyvä lähestyä yhteisöä, joka järjestää virkistystoimintaa, teatterielämyksiä, liikuntaa, terveysvalistusta ja antaa hyviä ystäviä jne. Seniorit on tällöin ammatista riippumaton hyvä valinta. Onhan se Pälkäneellä tunnettu käsite.

 

Henkilövaihdoksia

Yhdistyksen hallintoon tuli henkilövaihdoksia. Väinö Simola luovutti puheenjohtajan nuijan Sirpa Pyrhöselle. Pyrhönen on ennestään hallituksen jäsen, matkavastaava ja kuntosaliohjaaja. Väinö Simola puolestaan asetettiin ehdolle piirin hallitukseen.

Uutena jäsenenä hallituksessa alkavat Leena Pihkala ja Heleena Toikka. Hallituksessa jatkavat Liisa Kivistö, Matti Kivistö, Markku Laakso, Paula Syväsalmi ja Maija Tommola. Hallitus tulee lisäksi nimittämään vastuuhenkilöitä eri tehtäviin. Kaikkiaan tavoitteena on 16 tehtävän täyttäminen.

Vanhusneuvostossa toimii kolme senioria ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Näillä resursseilla aletaan toteuttamaan erittäin mittavaa ohjelmaa tulevalle vuodelle.

Vahvistettu toimintasuunnitelma vuodelle 2015 sisältää muun muassa kahdeksan teatteria tai konserttia, joista yksi on todennäköisesti oopperamatka Savonlinnaan. Perinteisesti kohteena on myös oppilaitokseen suuntautuva retki, virkistyspäivä, kotiseuturetki ja luontoretki kansallispuistoon. Museopäivä vietetään Mäntän seudulla. Liikunta-, kuntosali-, muisti- ja keilakerho jatkavat omaa toimintaansa.