Kyösti Erkinkorpi on mies, jota kuunnellaan

Kyösti Erkinkorpi on legenda jo eläessään, mies jota paatuneimmatkin roistot kuuntelevat, ja hiljaiseksi hän vetää siivosyntisetkin. Erkinkorvesta on tehty elokuva ja kaksi kirjaa. Hän vierailee sunnuntaina 30. marraskuuta kello 18 Kuhmalahden Helluntaiseurakunnan Keskellä Elämää – tilaisuudessa.

Erkinkorven järkyttävä lapsuus ja nuoruuden vuodet avasivat tietä rikolliseen elämään. Tukholman alamaailman kauhuna tunnetun väkivaltarikollisen elämään tuli yhtäkkiä käänne. Puistossa istuskellessaan Kyösti sai erikoisen juttukumppanin, 70-vuotiaan miehen, joka kertoi hänelle Jeesuksesta ja pyysi mukaan Tukholman Filadelfia-seurakuntaan, jossa on suomalaisille omat tilaisuudet.

Mies lähti helluntailaisten tilaisuuteen mukanaan katkaistu haulikko, pistooli ja puukko. Saarnan jälkeen hän meni pastorin puheille ja ilmoitti, ”saako tällainen jätkä muka kaiken anteeksi”. Homman on syytä toimia, ja toimihan se. Jumalan armo tarttui suurrikollisen elämään puhdistaen, nostaen ja muuttaen. Erkinkorpi tuli uskoon. Hän lähti poliisiasemalle ja palautti 250 000 kruunua ryöstämiään rahoja sekä aseet. Oli siinä poliiseilla ihmettelemistä.

Erkinkorpi alkoi tämän jälkeen kertoa rikostovereilleen suuresta muutoksesta, ja kymmeniä hänen kavereitaan tuli uskoon, muun muassa tunnettu ”Klinu” eli Reijo Loikkanen, josta myös tuli evankelista. Uskoon tuli myös vankiloiden henkilökuntaa sekä poliiseja.

Tämä oli vasta alkua. Tähän mennessä Erkinkorpi on vieraillut yli 40 maassa tehden lähinnä vankilatyötä oikeus- ja vankilaviranomaisten kutsumana saavuttaen satojatuhansia vankeja erikoisesti Venäjällä.

– Kauheimmat vankilat löytyvät kuitenkin Afrikasta ja Etelä-Amerikasta, joissa saa pelätä henkensä uhalla, evankelista tietää.

 

Seppo Virtanen

Pastori