Arjen ja juhlan visionäärit

Yrittäjillä on luonnollisesti ketunhäntä kainalossa. Joulunavaus-tapahtumalla halutaan paitsi herätellä kuntalaisia jouluun myös muistutella oman kylän palveluista joulun alla. Aiempien tempausten saama vastaanotto on kuitenkin osoittanut, että erilaisille väkeä liikkeelle saaville tapahtumille on tilausta niin yrittäjien kuin yhdistystenkin järjestämänä. Mitä pahaa voi olla joulumielen levittämisessä ja kylien keskustojen elävöittämisessä – etenkin jos yrittäjien esimerkin innoittamana myös Pälkäneen kunta innostuu mukaan talkoisiin? Kuntalaisilla on tärkeä rooli tapahtumissa jo nyt osallistujina, mutta mikään ei estä heitäkin tempaisemasta tavalla tai toisella, eikä vain näin joulun alla. Kun eloa on, kaikki voittavat.

Edellisinä vuosina joulukauden avaavat tapahtumat ovat Pälkäneellä vetäneet väkeä hyvin, vaikka toisinaan osallistujia on koeteltu vaativilla ja jopa poikkeuksellisilla olosuhteilla. Tällaisiin totuteltiin viimeksi lomakauden avauksessa, kun lämpömittari näytti suunnilleen samoja lukemia kuin marraskuun lopulla. Lumi jäänee joulun avauksessa tänä vuonna puuttumaan, mutta sään suunta on oikea.

Ennen joulunavauksia perjantaina Pälkäneen kunnantalollakin järjestetään juhlallista tapahtumaa, mutta kunnanjohtaja Esko Arasalon läksiäisiä vietettäneen eri hengessä kuin illan rientoja. Kun kunnantalon väen terävimmässä kärjessä on käyty viime vuosina läpi mittava määrä vaihdoksia, on johtoryhmälle samalla auennut mahdollisuus tarkastella uudelleen kunnan roolia ja aktiivisuutta esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa. Arjen ja juhlan visionääreille on tilausta viimeistään vuonna 2016, jolloin Pälkäne valmistautuu viettämään 150-vuotisjuhlavuottaan.